søndag, april 12, 2020

Dagbok 2020: 12.april - Påskedag


Systera til Nils bur sør om Sognefjorden, i Gulen. Men 80-årsdagen hennar vart feira på Hardbakke i Solund, der dottera hennar bur. Vi som kom herifrå overnatta på eit hotell på Hardbakke. Bilda er frå Hardbakke.


Klokka er 19.40, temperaturen er +2 grader på trappa, og no har vi fått snødekte marker for ørtande gong denne våren. Eg er heilt oppgitt over vêret, har knapt sett sola sidan i fjor sommar. I dag tidleg var det i alle fall bert-men vått - VÅTT. På Kongsberg var dei i gang med hagearbeid.
Etter frokost + ein tur på PC-en såg eg TV og strikka ei stund. Er ringde Anne Marie, systera til Nils og gratulerte henne med 85 -årsdagen i dag. For fem år sidan var Solveig, Margrete , Nils og eg til Solund og feira 80-årsdagen hennar. Det var kjekt, men på samme tid som ein ikkje synest det er så lenge sidan, så har det skjedd mykje på desse fem åra.
Eg hadde hatt lyst å ta ein litt lengre tur i dag, men det vart med ein tur på Fonnvernet i dag også. Eg gjekk relativt fort, og det hagla heile tida. Ikkje trefte eg nokon eg kjende heller, men det er viktig for meg å mosjonere knea mine no når eg ikkje går på trening.
Til middag i dag tok eg det veldig lettvint. Det er berre å sjå ned i fryseskuffene på kjøleskapet, så finn eg eit kvart som eg gjerne skulle hatt vekk. I dag vart det kjøttpølse. Ikkje noko påskelam her i år. Vi får mykje å ta att om vi nokon gong kjem tilbake til det normale 
Etterpå la eg meg på dagsenga og høyrde bok på Storytel til det var tid til å kople seg på Zoom.
Vi hadde eit lite familiemøte i dag også, ikkje slett alle var med, men Amund fekk vere med for første gong. Hunden Charlie og katten Lucy fekk også delta i treffet.. Klokka var over 19 då vi var ferdige, så denne dagen har i alle fall gått fort nok.
Innimellom har eg fått tid å øve på spansken. Synest det går litt betre med den no.
Det er umulig å planlegge noko for morgondagen. Andre påskedag i fjor låg eg på solsenga på altanen-det ser smått ut med den slags aktivitetar i år. Men når ein tenkjer på kva mange opplever i desse dagar er det vel litt egoistisk å klage på vêret. 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...