fredag, mars 13, 2020

Dagbok 2020: 13. mars.

Klokka er no16.55, temperaturen er + 1 grad og som de ser på bilda har vi fått ein god del nysnø. Det begynte å snø før eg hadde lagt meg i går kveld og så har det kome meir snø om natta. Eg trudde den skulle smelte i løpet av dagen, men i staden kom det meir. Bilda er tatt ca. kl.16.30
No har eg hatt min første dag i karantene, og det har ikkje vore så mykje annleis enn vanleg. Då eg stod opp var eg ekstremt låk i armane og hendene. Det varte lenge før det kom seg. Men eg fekk gjort det eg skulle, vaska bad og kjøkken. Eg må berre beklage at det ikkje blir gjort like grundig som vanleg. Eg greier ikkje å vri ei tvoge så lenge som hendene er så vonde. No er eg rimeleg bra.
Eg tok ein telefon til Ellen Marie, det var så lenge sidan eg hadde snakka med henne. Ho var ute og gjekk med hunden, så det vart litt vanskelege lydforhold. 
Eg henta inn avisa og las den relativt grundig. ALT er stengt i Ørsta no; skulane, barnehagane, Aktivitetssenteret Bakk-Ola  etc. Ergo blir det ikkje spanskkurs heller. Men det var noko eg stussa over; der stod at halvparten av legane i Ørsta var i karantene, men det er no berre ein som har testa positivt på corona.-
Eg var inne på nettet og tok ut sudokuen så eg fekk begynt på den i går kveld. Då kom eg ikkje i mål, det gjorde eg i dag.
Der stod også at dei som hadde vanlege legetimar kunne vente-eg har time neste fredag fordi eg skal fornye førarkortet; skal eg vente? Det er visst stengt på trafikkstasjonen også. Dette må eg undersøke.
Det var litt huskaldt med meg i dag, så eg fyrte i omnen. Sette meg til å strikke litt, men vart så trøtt at eg sovna. Dette skjer kvar ettermiddag når eg set meg ned. Men det gjer berre godt. Etterpå kokte eg kaffi og åt litt. Marit og eg held kvarandre oppdatert på Messenger. Det ser ikkje ut til at det skal slutte å snø, så det er fint vêr å vere inne i.
Eg har ei bok som eg snart er ferdig med, ein halvstrikka lest etc. og så er det no bra med TV om fredagane. Hadde det vore betre ver kunne eg ha gått ut, men no orkar eg ikkje å gå å vaspe i snøen.
Eg var litt sår i halsen ei stund, så eg tok ei skei hostesaft-no er eg bra. Men det går no an å få ei vanleg forkjøling ?






Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...