tirsdag, mars 24, 2020

Bok nr.15 - 2020: Mammas svik



Omtale fra forlaget

11. januar 2011 startet rettssaken i den mest alvorlige overgrepssaken vi har hatt i Norge i moderne tid, den såkalte Alvdal-saken. En sak som rystet hele landet, og som avslørte et pedofilt fellesskap i den lille kommunen i Østerdalen. På tiltalebenken satt et samboerpar, et naboektepar og en pensjonert lærer. De var tiltalt for grove overgrep, også mot egne barn. Men historien begynner ikke der. Historien begynner mange år tidligere. Den gang den hovedtiltalte kvinnen bodde i Gjerdrum kommune. Dette er historien til den hovedtiltalte kvinnens eldste datter.
Denne boka har eg lese på Storytel. Teksten er eigentleg ein lang monolog. Noko som egnar seg godt for lydbok. Det er ei historie frå røyndommen som overgår det meste av det eg har høyrt før. Eg kan ikkje seie at det er kjekt å høyre slike historier, men på den andre sida kan det vere bra å ha den i bakhovudet når ein høyrer om barn og ungdommar som "skeiar ut". Kven veit kva borna kan vere utsett for?

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...