fredag, januar 10, 2020

Dagbok 2020: 10.januar

Klokka er ca. 18.30, temperaturen ute er + 2 grader C. Det er litt regn og vind innimellom. Eg vakna grytidleg i dag, men sovna att og stod opp når det leid på. Hadde ikkje noko eg skulle og måtte i dag, men hadde nokre småjobbar på lur. 
Til jul kjøpte eg to liter H-melk, eg hadde ikkje brukt ein dråpe av melka og den var langt over tida-men ikkje dårleg. Eg kokte ein ganske stor porsjon risgraut i dag for å få brukt noko av melka, og det blei middagen i dag -flankert med tre sortar spekepølse som eg fekk av Margrete til jul. Både grauten og pølsene smakte fortreffeleg.
Men før eg kom så langt som til grautkoking hadde eg høyrt ferdig boka mi på Storytel, blogga om den og gjort diverse andre småjobbar i huset. Mellom anna fekk eg rydda vekk "juletekstilane". 
Eg tok meg også ei god tid til spanskøving, eg er redd for at eg kjem til å dette av lasset ganske fort om eg ikkje skjerper meg. Hjernen min er like gammal som resten av kroppen !
Etter middag måtte eg sløve litt i godstolen, men først kveikte eg opp i omnen. Etter ei stund fann eg fram ei av bøkene eg fekk til jul og begynte å lese. Det var ei tynn bok på vel 100 sider, så den kjem ikkje til å vare så lenge. Eg likar slike tynne bøker som eg kan sluke i eitt jafs.
Eg hadde i grunnen lyst til å ta ein tur på Fonnvernet igjen, men det mørkna så tidleg at eg slo det frå meg.
Kva eg skal gjere i morgon, har eg enno ikkje bestemt. Ein skulle ikkje tru det, men alle dagar blir for korte for meg og alt eg har lyst å gjere. Eg prøver å komme i seng før klokka er 1-men greier det aldri. Og det er alltid noko ugjort-eg tenkjer ikkje berre på arbeid, altså, men alt eg har lyst å halde på med.
No er det ein heilt alminneleg fredag, og eg vil ønske alle ei god helg.
Eg hadde tenkt å ta bilde av den fine grøne plenen min i dag, men eg rakk det ikkje før det vart mørkt.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...