mandag, september 09, 2019

Dagbok 2019: 9.september. Valdag.

Klokka er no 18.20 og temperaturen er +18 grader. Det har vore ein fin og varm dag, men ikkje så klårt som i går.
I dag har eg jobba ein del i hagen. Først tok eg opp to potetstokkar som eg hadde i jordbæråkeren. Stakk poteter ned der som plantane var gåen. Fekk mange fine poteter. Så begynte eg å klippe på det minste plommetreet-ikkje heilt enkelt å få det pent, men eg konsentrerte meg om å klippe greinene som vaks i feil retning. Så var det fram med kompostkverna, i dag gjekk den utan problem.
Så var det berre å ta fram klipparen og barbere plenen rundt huset.
Og då var det tid for mat. Eg hadde sett på ei panne med fårikål før eg gjekk ut, og då var det berre å koke dei nye potetene-dei som kom rett frå åkeren. Fårekjøtet eg hadde kjøpt var veldig feitt, så eg kunne ikkje ha jevning på , då hadde det blitt for mykje av det gode. Det blei eit veldig godt og mettande måltid; eg som ikkje er så vant med å ete middag, vart heilt utslått. Eg tok rett og slett og kvilte middag på solsenga-om eg sov, veit eg ikkje.
Så stod det att å klippe plen-stykka opp mot vegen før eg gjekk i dusjen. Eg køyrde Marit og meg ned på kulturhuset, der vi fekk stemt ifrå oss. No har dei laga det enda enklare å stemme, så det var gjort på eit øyeblikk. På heimvegen handla vi litt på Kiwi.
Men det samme eg sette meg ned for å skrive blogg, ringde det på døra. Det var Jørn som kom med ein fin langefilet til meg.
I morgon skal ikkje Marit på trening, ho skal fornye sertifikatet sitt, så då fer eg åleine.
Etterpå får eg prøve å få klipt Skråninga, for i morgon er det visst siste finevêrs-dagen for denne gong.
No blir det spennande å få resultata frå valet; sjølv om det er kommuneval, viser det vel også litt av tendensen sentralt. Kjem vel til å sitte framfor TV-en i heile kveld.
Eg las ut ei bok før eg gjekk ut i dag, og så oppdaga eg at eg har ei til av samme forfattar, den skal eg begynne på no. Eg har tatt pause frå lydbøker og les på papir for tida.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...