torsdag, juli 25, 2019

Dagbok 2019: 25.juli

Klokka er no 18.40, temperaturen er + 29 grader C, max temperatur i dag var + 32 grader C. Det er heitt. Eg har ikkje vore ute på altanen i dag, men no mot kveld er det kanskje leveleg der.
Det var ikkje så mykje sol frå morgonen av, så eg vart inspirert til å vaske. Bytta på senga mi og vaska soverom, bad og kjøkken og sette på ei vaskemaskin. Har sete attmed dataen og pugga spansk i pausane. Elles var eg ute og jobba litt i hagen, vatna og rydda i beda. Sveitten rann som elvar.
Eg hadde tenkt meg bort på El-kjøp i Furene når Amanda kom på jobb kl.16.00 og trafikken tok av litt. Det er lenge sidan eg han køyrt på "Stripa"- så eg følte eg måtte til pers. Eg har køyrt for lite i det siste. Om det var varmt ute så var det kokvarmt i bilen som hadde stått parkert i sola. Eg sette på kjøleanlegget for eg likar ikkje å køyre med opne glas. Og kakkinga var borte, eg køyrde den gata som er full av fartshumpar for å utfordre bilen
På El-kjøp venta eg til Amanda var ledig, så ho kunne hjelpe meg å ta ut ein høveleg mobil. Eg var særs interessert i at den tok gode bilde for speilreflex-kameraet mitt funkar ikkje. Veit ikkje om det finst folk som reparerer slike? Vi bestemte oss for ein telefon, men eg får den ikkje før uti neste veke.
Etterpå var eg inn på Plantasjen og kjøpte plenrens -så eg skal få ugrasfri plen slik som naboen har. Handla litt mat på Coop, blant anna ein mexikansk salat med tacochips og dressing, som blei middagen min då eg kom heim. Bilturen gjekk heilt fint og eg greidde å halde farten oppe sånn cirka.
Eg ser på kalenderen og registrer at juli syng på siste verset - og sommaren har nyss kome hit til oss. Ikkje verst for oss som her ferie heile året--eg er like glad kvar haust for at eg slepp å begynne på jobb. Marit er i Aberdeen der ho skal delta i bryllaupsfeiringa til eine barnebarnet i morgon.
Sola skin enno, men det er nesten som vi ser fram til at den skal gå ned i vest så vi får kjøle oss ned.
Men eigentleg er eg veldig glad i varme.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...