tirsdag, desember 18, 2018

Dagbok 2018: 18.desember

Klokka er 17.00, temperaturen er minus 2 grader C, veret er fint, men eg likar ikkje kulden.
Vakna grytidleg i dag også, men tvinga meg sjølv til å ligge til halv 8. Då var det betre å stå opp-det var vondt å ligge.
Som eg har skrive før hadde eg avtale om at legen skulle ringe meg i dag, og eg hadde berre så vidt funne fram strikketøyet før ho ringde. Vi diskuterte kva som kunne gjerast i form av smertelindring og anna, men så sa ho at ho hadde "Øyeblikkelig hjelp" i dag og ville at eg skulle komme ned på kontoret til henne klokka 11.00. Eg bestilte taxi til halv 11 i fall ho fekk ledig før tida, eller drosjen vart forseinka. Neida,  han kom på sekundet, så det vart ei stund å vente. Det var kjekt å vere hos legen i dag, for ho hadde god tid, og vi fekk diskutert oss fram til medisinbruk og behandling. Ho ville ha meg på røntgen for sikkerheits skuld, og då meinte eg at dei fekk ta bilde av hofta også, sidan eg har hatt mykje trøbbel med den gjennom mange år. Eg synest ikkje det var så lenge sidan sist eg hadde fotografert den- men det var tre år. Dei to siste åra har stort sett handla om Nils, og eg er veldig takknemleg for at eg var frisk den tida. Behandling blir eventuelt fysioterapi, anna er det ikkje å tilby. Skifting av kne er forhåpentlegvis ikkje aktuelt, sjølv om der nok er ein del artrose i begge knea.
Ja, eit kvart skal det vere-heile tida. 
Då eg skulle heim, bad eg dama i luke om å bestille taxi, då får eg det på nav, sjåføren som eg hadde nedover instruerte meg om korleis eg skulle gjere det    (eg visste det frå før). Tilbaketuren vart med full bil, ei dame framme med sjåføren og eg i baksetet i lag med to utlendingar, såg ut som dei kunne vere frå Sør-Amerika, det var mannen som var ufør, kona var lett på foten og hjelpte til med rullator og greier. Prata litt med henne, ho syntest det var kaldt.
Då eg kom heim sende eg bod på Marit, såpass eg fekk prate meg tom. Etterpå slappa eg av i godstolen med radioen på og strikketøy i handa-det vart lite strikka.
I morgon må eg få tak i medisinen min på apoteket, anten nokon hentar den til meg eller fraktar meg ned så eg kan hente den sjølv. Eg ville anbefalt AMFI å ha rullatorar ståande ved inngangsdøra, slik at slike som eg kunne klare å gå. På matbutikkane kan ein bruke handlekorga.
Dette vart mykje prat om ingen ting. Eg får ikkje gjort det skapte grann- tok ein Ibux i 15-tida, kjenner ikkje at den har virka det minste grann.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...