torsdag, november 15, 2018

Dagbok 2018: 15.november

Klokka er 17.15. Temperaturen ute er + 15 grader - det har vore opplett og litt vind i dag. Betre kan det ikkje bli. Det einaste teiknet på at vi er midt i november er lyset-eller mangel på lys. No er det alt bekmørkt ute. Hadde vi fått ha sommartida, hadde vi hatt dagslys ein time lenger.
I dag har eg hatt ein slikkeleg lopradag, har ikkje gjort det skapte grann.
Klokka 11.20 kom Ragnhild og henta meg, som avtalt. Då hadde eg stort sett berre ete, dusja,vaska håret og kledd på meg. Astrid plukka vi opp på vegen og så for vi til Volda for å feire at Tone fyller 65 år i dag. 
Dei har bygt nytt hus attmed det gamle huset sitt i Heltne/Bratteberg-feltet. Og for eit hus! Kjempelekkert og lyst og tilpassa Tone som stort sett må bruke rullator når ho skal gå. Heis frå inngangen og opp i hovudetasjen. Vi hadde ei koseleg stund, vi fire pluss ei nabodame som var veldig hyggelig. Eg var ikkje heime att før klokka nærma seg 15.30. Då kledde eg meg om, og gjekk ned på KIWI-det var eitt og anna eg trong, men det viktigaste var å få vere ute i det fine vêret og å få litt mosjon. Eg kunne fått skyss med nokre naboar heim att, men takka nei-fordi eg treng mosjonen når eg har slike late dagar. 
I morgon har eg tenkt å bake eit par kaker, slik at vi kan feire Erlend litt på førehand komande laurdag.Det er ikkje så mange fødselsdagar å feire på denne tid av året i vår familie no lenger. På denne tida av døgnet-altså ettermiddagen- er eg så trøtt at eg må finne på alt muleg for å halde meg vaken. No skal eg sjå om eg finn noko eg kan kalle middag-eg finn stadig på nye rettar. Vi fekk mykje god mat hos Tone, så det er ikkje noko som hastar.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...