mandag, oktober 08, 2018

Dagbok 2018: 8.oktober

Klokka er19.45, temperaturen er + 9 graser -og det kom regn i dag også. Det såg ei stund ut som om det skulle skine opp, men så kom regnet tilbake.
I dag har eg styrt med så mykje at eg kan komme i skade for å skryte-utan å ville det. Det er berre så mykje som står på vent her, at eg er glad for kvar vesle ting som kan kryssast ut.
Noko av det første eg gjorde i dag var å sjekke om bilen eg melde interessa mi for i går var selt -og det var han. Ikkje lett å finne ein liten bruktbil med automatgir!
Så var det ovnen som eg trudde eg hadde øydelagt i går-i dag reparerte eg skaden utan problem-i går var eg visst heilt på bærtur. 
Sidan eg ikkje vaska til helga vaska eg kjøkken og bad i dag.
Så skein det opp og eg gjekk ned og begynte å rydde under altanen. Eg saga opp greinene frå plommetreet med hand og putta dei i ein vedasekk-det blei fullt. Så tok eg fram kompostkverna og mol opp noko rusk, ein sekk med eple hamna i komposten osb. 
Då høyrde eg at snikkaren var komen, og i dag fekk han gjort seg ferdig, og pakka med seg tinga sine og for. Rekninga får eg i posten. Det blir spennande, for vi har ikkje avtalt nokon pris, og timane har han halde greie på sjølv.
Sidan den 25 meter lange ledningen låg i garasjen der snikkaren hadde bruk for straum til saga si, ville eg bruke vedkløyvaren. Vi må nemleg ha straum frå vaskekjellaren, det er berre der sikringane held. Eg køyrde kubbane frå plommetreet og røtene frå granbuska opp i garasjen i trillebår og kløyvde dei såpass det let seg gjere. Det gamle plommetreet var ikkje "beinkløyvt" for å seie det slik. Det vart to sekker ved av det- men det var vått og kanskje litt rote, så eg trur det blir dårleg brensel. Men eg fekk i alle fall rydda litt. Det er liksom det dagane mine dreiar seg mykje om-rydding.
Eg hadde ein ganske lang pause midt på dagen, då måtte eg begynne på det nye lestegarnet, for eg hadde ikkje garn nok til lest nr. to i det paret eg heldt på med. I morgon blir det kanskje ein tur nedover.
Brått kom eg på at det er haustferie her denne veka. Reknar med at Margrete og ungane kjem heim i løpet av kvelden. Solveig og Øystein skulle visst til Hamar, men veit ikkje om dei er reiste. Det skal noko til å halde orden på kvar alle er.
Så måtte eg sjå Nyheitene og der var det mykje om statsbudsjettet- økonomi er noko eg forstår meg lite på, men eg synest mykje er rart. Dei som tenar best skal få skattelette. Sukkeravgifta skal takast frå sjokoladen, men saft utan sukker skal det framleis betalast sukkeravgift for. Ja, ja, slik går no dagane! -Og i morgon må eg RYDDE i garasjen.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...