tirsdag, oktober 02, 2018

Dagbok 2018: 2.oktober

Klokka er 18.50, temperaturen er + 6 grader og no regnar det igjen. Før i dag var det sol og nokså fint.Eg har hatt rin fin dag, men mykje kontakt med naboar og andre. Og dagen har gått utruleg fort.Det første eg gjorde i dag etter frokost var å strikke ferdig ein lest som berre var litt att på. Eg hadde to restar med brunt/gult garn frå eit Arne og Carlo prosjekt. Eg strikka to lester parallelt, så skøytte eg på med ein grøn rest, og fekk den ut av verda, men så visste eg ikkje å finne noko å slutte av med. Derfor kjøpte eg litt garn på Nille i går, noko som heiter "tynn ull" og er berekna til lester, eg fann ein farge som matcha sånn nokolunde. Garnet er tynt og eg strikkar på pinnar nr.2,5. Særleg Solveig er glad i slike tynne ullsokkar.
I dag regna det ikkje og eg bestemte meg for å prøve motorsaga, den elektriske. Eg fekk den i gang, men eg trur den må kvessast dersom eg skal få saga noko som helst med den; trur eg sagar fortare med hand. Men stammen til det falne treet er ikkje blitt mykje mindre. Då såg eg at systra til naboen sat på trappa, ho var på besøk frå Sveits, der ho bur. Så måtte eg prate litt med henne.
Eg rydda litt her og der ute, men ikkje så mykje at det er merkbart for andre enn meg sjølv. Så såg eg at Solveig nabo hadde kome heim frå Molde, og vi måtte sjølvsagt prate, så ho vart med meg inn og fekk sjå altanen frå vår side.
Marit ringde på og spurde om eg ville vere med fram på gravplassen, så kunne eg få handle på Kiwi. Og eg var takksom for tilbodet. Eg var og såg til Nils si grav, har ikkje vore der på lenge, men visste  at underlaget til gravsteinen var på plass. Lyngen som eg hadde med sist eg var der var like fin. Eg håper dei får opp gravsteinen før vinteren kjem.
Då eg kom heim fekk eg endeleg tid til å ete litt, då var klokka ca. 16.00. Mens eg åt, såg eg ut glaset og der var Håkon i full gang med å gjere klart teiner for hummarfiske. Han var her ikkje så lenge for han måtte få ut teinene, og akkurat då begynte det å regne, no er det opplett igjen.
Eg fyrte i omnen og vart døsig, men så tok eg meg saman og festa trådane på lesteparet. No må eg legge opp eit nytt spøt, får sjå om eg har nokre spennande restar.
I morgon er det eldredagsmarkering. Eg veit ikkje om dei kjem frå avisa, eller om eg må referere.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 5.mai

Klokka er no 18.13, temperaturen ute r + 13 grader C. Det har vore sol og fint i heile dag, men ikkje så varmt som i går. Eg vakna tidleg i ...