tirsdag, august 21, 2018

Dagbok 2018: 21.august.

Klokka er ca. 17.30, temperaturen ute er+ 19 grader og i dag fekk vi endeleg sol og finevêr igjen-så lenge det varer.
Alt er så mykje kjekkare når vêret er fint, for då kan ein vere ute og styre på. dessutan treffer ein naboar og andre folk; i regnvêr blir eg ofte sittande inne og strikke og lese etc. Det kan bli litt trasig i lengda. 
Sidan det er meldt at dette finevêret skulle vare berre ein dag, måtte eg komme meg ut og jobbe. Det var for vått til å klippe plen, så eg tok og demonterte erter-åkeren, tok vekk netting og staurar, planta solbærbusken og ein liten avleggar av stikkelsbærtreet. Let eine stauren stå att-i tilfelle treet treng støtte. Dei andre staurane ligg på plenen, tenkte regnet skulle få vaske dei før eg sette dei vekk.
Etterpå reinska eg ugras i bedet ved garasjen etc. Solveig nabo kom og prata litt, ho skulle reise til Molde i dag og besøke mor si.
Etter kvart vart det såpass tørt at eg kunne klippe plen. Eg klipte rundt huset, før eg måtte inn og ha meg litt mat. Så var det skråninga! Der var det så mykje gras at eg måtte stille opp klipparen. Til slutt klipte eg oppe ved gata, så no er heile tomta barbert. Det vart diverse pausar etter kvart som det dukka opp naboar både her og der.
Eg fekk melding på e-post frå Vartdal om at eg kunne få kome og sjå på gravstein i morgon, dvs. i dag, for mailen var skriven i går. Verken Marit eller eg var klar for å fare, og det leid langt på dag, så eg fekk utsett det til i morgon klokka 12. Då tek eg bussen frå Ørsta kl.11.10. Marit blir med .
Elles fekk eg telefon frå Aslaug Marit Øyehaug, ho ville ha meg som listefyll på SV lista, og det sa eg ja til, har stått der i fleire valomgangar. Eg er nokså sikker på å ikkje bli vald inn i kommunestyret. Ho fortalde at mora hadde vore innlagt på Rehab på Ørstaheimen, då ho braut eit bein. Hadde eg visst det skulle eg besøkt henne. No er ho heime, og hadde det ikkje vore for fonnforebygginga kunne eg gått og besøkt henne- skogsvegen.



Naboen hadde to eksemplar av denne boka, og ville gi meg den eine. Eg syntest det var for mykje å ta imot, men han insisterte. Så no får eg litt å studere på. Kjem neppe til å lese den frå perm til perm, men eg har faktisk ønska meg ei slik bok.

Mens eg sat her og skreiv, kom Håkon på besøk. Han hadde kjøpt bensin på kanna vår. Vi har ei felles bensinkanne, han skal ha til båten og eg på klipparen. Så fekk eg ein å drikke kaffi med i dag også. Kjekt det.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...