onsdag, august 29, 2018

Dagbok 2018: 29.august


Klokka er snart halv åtte. Det har vore overskya, men opplett i dag, heilt til for ein times tid sidan, då begynte det å styrtregne, og regnar gjer det framleis. No må vi no snart ha betalt prisen for dei fine sommardagane vi hadde ? Temperaturen er + 13 grader og eg fyrer i omnen med all slags rusk og rask eg vil bli kvitt.
I dag hadde eg tenkt å prøve å gå til Vik, men så vart det til at eg vaska og rydda i vaskekjellaren i staden. Mesteparten av vaskinga gjekk for seg med spyleslange, så golvet er ikkje heilt tørt enno. 
Eg laga med ei "klessnor" frå eine plommetreet til det andre, hengde opp golvteppet og spylte det. Det skumma godt, så eg har truleg søla litt vaskepulver. Der var både skite og støvete i kjellaren, for eg har gått mykje ut og inn i skitne støvlar og sko. Eg har sett trillebåra under teppet, i tilfelle det skulle ramle ned. Det gule som heng der er oppblåsbare plastputer. Merkeleg kor mange behov ein har hatt opp gjennom åra. Vi har budd her i huset i nesten 45 år, så mykje har samla seg opp. Eg har litt av ein ryddejobb framføre meg. Etter vaskesjauen var det rett i dusjen, eg var gjennomvåt.
Elles skreiv eg ferdig avisnotisen min og sende av garde i dag.
Etter ein pause med mat og spøt og litt boklesing, gjekk eg ut i hagen og jobba litt - der er det alltid noko som skal gjerast.
Då kom Ragnhild på besøk men juspressa ho hadde lånt, så vi fekk oss ein hyggelig prat. Eg set pris på å få besøk. Og i morgon får eg truleg besøk av Einar, då skal eg ha lista klar slik at eg får handla og utført diverse andre ærend. Eg må planlegge godt, så blir mykje gjort. 
Det blir visst meir om gullbryllaupet til kongeparet. I går sat eg og såg om att ein del av eit program eg har sett før. Eg er ikkje overdrive interessert i dei kongelege. Men eg kom på ein gong eg hadde kjøpt eit svensk ukeblad, som eg kjøpte sporadisk, der stod det og kronprinsen og kjøpmannsdottera. Det var før dei hadde skrive om det her heime. Eg blir mektig irritert på kong Olav når eg høyrer historia om dei to som måtte vente i 9 år på å få kvarandre. Mykje har endra seg sidan den tid. Og takk for det.
No skal eg snart lage meg eit skikkeleg kveldsmåltid-så søv eg godt til natta.



Ingen kommentarer: