lørdag, juni 30, 2018

Dagbok 2018: 30.juni


Klokka er no 19.45, temperaturen ute er + 22 grader C og det har vore strålande vêr i heile dag. Det var kaldt i dag tidleg, men så vart det betre etter kvar. Akkurat sveittetemperatur har det ikkje vore. Ein held heten når ein jobbar litt-eller ligg på solsenga.
På føremiddagen var eg med Marit og handla, på REMA 1000 og på Spar. Det var ikkje så veldig mykje eg tron, men det vart litt i posen i dag også.
For skam skuld måtte eg jobbe litt i hagen i dag også, trudde ikkje der var så mykje å gjere, men rett som det er ser ein tusen ting som skulle ha vore gjort. I dag reinska eg gras og ugras rundt dei fem buskane på bildet, så hadde eg på kunstgjødsel først og kugjødselkompost etterpå. Til slutt starta eg opp klipparen og klipte mellom buskane. Eg stelte også litt med sukkerertene, dei har fått ein skrøpeleg start i år, men kven veit kva som kan skje. Ugras er det overalt, så arbeidslaus blir eg ikkje. Klipte litt nede i skråninga, der det var mest gras.
Etter at eg hadde ete eit par skiver til lunsj la eg meg ut på solsenga med lydbok. Bøkene blir mykje meir interessante når ein får lese mykje om gongen.
Eg har litt dårleg samvit fordi eg nesten aldr lagar middag, og særleg fordi eg aldri et fisk. Den tida Nils fiska hadde vi fiskerelaterte middagar opp til fem gonger i veka. Eg hadde frosen laks på lager og sette på steikomnen, skulle lage ovnsbakt laks med pesto og spagetti, for det synest eg er godt. Eg sette laksen inn i varm omn og tenkte at det skulle bli fort ferdig. Spagetti fann eg ikkje så eg tok poteter i staden, og skar opp litt agurk. Eg er vant til at laksen blir ferdig på samme tid som potetene, men der er kanskje når laksen er tint? Men brått ropte det frå stova: Brannalarm! Det brenner! De veit eg har slikt alarmsystem for brannvarslar, telefon og dørklokke. Eg var snar og hive opp dørene og få på ventilatoren, for det som var saka var at steikomnen  ikkje var heilt gullande rein, så det kom noko os! Ja, ein har ikkje meir moro enn ein lagar sjølv.
Laksen vart sjølvsagt ikkje ferdig når han skulle, men eg fekk no tak i litt som eg åt attåt poteter. Det var ikkje så veldig godt-og eg må vel ete av det i morgon også. No har eg spraya steikomnen og må vaske den.Desserten var betre: Is med bær i krydderlake til. Hadde tenkt på jordbær, men dei fer skjora med. Eg kom brått på at Nils sa at skjora og kråka skydde sen, så kanskje eg skal lage til ei felle. Dei tøyremsene har dei avslørt. 
Solveig, Øystein og Audun kom att i går, Eirik er på veg heim og så kjem vel musikarane att frå Bergen snart. Rasmus skal tilbringe enda ei natt ved Limfjorden.
I morgon er det 1.juli-men vi har alt hatt mykje sommar.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...