søndag, juni 24, 2018

Dagbok 2018: 24.juni

Fersk bilde frå Trovåg i Solund. Huset til høgre er barndomsheimen til Nils, han vart fødd i det huset kort tid etter at dei hadde flytta inn. Til venstre ser vi skulehuset, der eg hadde min første jobb. Det er påbygt og ombygt fleire gonger. Eg kom til Trovåg i august 1958 for å vikariere som lærar. Eg fekk nesten sjokk då eg fekk sjå staden der eg skulle vere;  4 hus, ingen veg, og dett var dett. Hadde lyst å snu i døra. Men eg vart verande, og etter ein månads tid ca. var Nils og eg komne i lag. No er det snart 60 år sidan. Margrete og barna er i Solund no, dei møter slekt og andre kjende, ser til gravene osb. Folk i Solund er lette å komme i kontakt med, og så er vi no i slekt og familie med dei fleste. Men veldig mange av dei eg kjende ligg på kyrkjegarden no. Eg synest eg kjennar att kvar stein i terrenget. Har sjølvsagt vore der mange gonger i tida som har gått, men etter at Johanna, mor til Nils, døde vart det ikkje så mange besøk. 
Eg synest det er fint at Margrete tek denne "pilegrimsreisa" med barna akkurat i år. Dei to yngste har ikkje vore der før.
Klokka er snart 19.00, temperaturen er + 13 grader og det er grått og regn, då eg skulle sjå ut på temperaturen måtte eg låse opp utedøra, noko som er teikn på at eg ikkje har vore ute for ei dør før i dag.
Sist natt sov eg godt, det var sikkert derfor eg ikkje var så trøytt trasig i dag. Eg var ikkje før ferdig med frokosten før eg fann på ting eg ville gjere. Ikkje store arbeidsoppgåver, men alt tek tid. Eg skal innrømme at eg har brukt ganske mykje tid framfor datamaskina i dag også. Og så har eg leita etter diverse bilde i gamle album m.a.
Eg har ikkje hatt meir problem med kneet  enn vanleg- med tanke på plenklippinga i går. Eg er veldig glad for at eg klipte, no då det kom meir regn.
I morgon kjem Solveig innover, så då skal eg få ordna diverse innkjøp, som t.d. kunstgjødsel etc. Eg skal også innom Clas for meir gaffateip-det er slikt ein lett kan få bruk for. Ja, eg skal ha ei liste klar. Eg skal kjøpe lakk og fare over kjøkkeninnreiinga med, ser at det trengst. Eg likar å male og gjere diverse "manna-ting"-sjølv om ikkje resultatet alltid er like bra.
Solveig har montert kofta som eg strikka til meg sjølv no i vår, men så skal eg strikke halskant sjølv.
Solveig og Øystein skal til Oslo og hente Audun-dei blir med på avslutninga på Krigsskolen, og kjem heim att fredag. Margrete kjem heim onsdag - og torsdag skal dei to yngste på korpstur til Bergen. Eg har litt hjernetrim med å halde greie på kvar alle er.
I dag fyller Einar 31 år, og eg har gratulert han på Face. Han er på jobb til kl. 23 i kveld, men så skal han ha fri i tre dagar. Det er vel ein del å jobbe med i sportsredaksjonen i desse tider. Gratulerer med dagen og lykke til vidare, Einar!



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...