lørdag, mars 24, 2018

Dagbok 2018: 24 mars




Eirik, Amanda og Erlend på besøk hos morfaren.

Klokka er 21.00  normaltid-(i natt skal vi over på sommartid)  Temperaturen er + 3 grader C og det regnar til ein forandring. Audun har nettopp køyrt meg heim frå Heimen der vi har vore på besøk hos Nils. Eg var så bra i foten etter å ha site lenge i ro i godstolen, men så greidde eg å vri foten i ein dårleg posisjon, så no vart det låkt! Det går vel over i løpet av kvelden-håper eg.
I dag trudde eg sjølvsagt at det var sundag, det er det samme kvar laurdag. Men eg styrte no på litt i huset etter beste evne. Margrete og dei tre heimevereande barna kom i 13-14 tida og då hadde eg klar ein bunke med vaflar. Det er ikkje så mykje matstell med meg for tida. Kan knapt hugse kva middag er. Men det er ikkje synd i meg eg kan ete middag viss eg vil anten heime eller på kafé. På mange måtar trivst eg med å bu åleine og gjere kva eg vil, mår det eingong er slik situasjonen er.
Etter eit par kaffikoppar etc. tok vi turen ut til Nils, og han var i bra form i dag, mykje betre enn i går. Det er kjekt for han å sjå både barn og barnebarn. Men han blir fort sliten, så etter at Margrete &co hadde fare, skulle vi sove middag. Men så var det så langt på dag at dei kom med mat til han igjen, og han vart vekt før han hadde fått sove ut.
Derfor var han ikkje så veldig i form då Audun kom klokka 20. Då var han rimeleg trøtt og uopplagt. Det var litt synd, men Audun kan no besøke han ein annan dag også. Det er vanskeleg å vite kva tid på dag han er opplagt på besøk, og kor lenge han held ut. Det er travelt for han å konsentrere seg lenge om gongen. Han får ikkje morfintablettar no, men han får ganske stor dose med smerteplaster, noko som gjer at han blir trøtt og då kan han begynne å rote litt.
Han veit enno ikkje noko om at Rasmus skal komme, for då vil han ligge å grunde på det, kva tid han skal komme, kva veg han skal køyre etc .Eg kjem vel til å seie ifrå kort tid på førehand.
Audun held på å male i leilegheita si innimellom at han skriv på ei oppgåve. Eg var veldig fornøgd fordi han ville ha nokre gamle lampar som vi hadde til overs. Godt å bli kvitt husefyll.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...