onsdag, desember 13, 2017

Dagbok 2017: 13.desember


Klokka er 21.45, temperaturen er minus 1 grad c, og det har frose på. Tidlegare i dag var det mildt og regn, no er det stjerneklart. Kom att frå Ørstaheimen for ei lita stund sidan, etter å ha vore der sidan ca. kl. 16.10.Solveig og Øystein henta meg her, køyrde meg ut til Heimen, der eg var hos Nils mens dei for på handletur før dei besøkte Nils.
Nils var ikkje i så god form i dag som i går, for han sov dårleg sist natt. Han var akkurat ferdig med middagen då eg kom, så då kvilte vi i lag, han i senga, eg med lydbok i godstolen. Solveig og Øystein kom og  var der ei stund, og alle fekk kaffi. Det er greitt med korte besøk, men Nils blir fort sliten. Klokka 19.00 var det kveldsmat, og eg fekk ein stor porsjon med gode smørbrød, så i kveld slepp eg å lage meg mat.
Etterpå kom dei og tok Nils med på badet, og han fekk dusje og vaske håret, noko han sette stor pris på. Men det var travelt, så han sovna litt etterpå. Han vakna igjen før eg gjekk, men eg håper han får ei god natt, så han er utkvild i morgon.
Solveig hadde kjøpt broddar til meg, ho er så redd eg skal dette og bryte bein. Men dei passa ikkje på dei skorne eg hadde i dag, men eg kom meg heim utan problem, og like heil.

I dag heldt eg meg heime før middag. Eg sette ein stor bolledeig som vart til bollar i løpet av nokre timar. Så skulle eg pusse kopar og messing, men sidan det berre var ein liten skvett att med koparpuss på boksen, vart ikkje alle tinga blanke. Eg strauk nokre løparar og la på etc. I år pyntar eg til jul-gradvis. Kvar vi blir i jula er enno eit ope spørsmål. Nils blir ikkje sendt heim mot sin vilje, det sa sjukepleiaren i dag. På heimen har dei hjelpemiddel som ikkje kan brukast heime, og så er dei faktisk fagpersonar som KAN sine ting. Vi får sjå korleis det går. Eg er med på alt, berre Nils kan ha det bra.
No har eg sett i gang vaskemaskina. Eg vil at Nils skal ha reine klede så ofte som det trengst, han søler på kleda når han skal sitte/ligge i senga og ete. Men det er ikkje noko problem å vaske.
I morgon kjem ein av fiskekameratanehans og skal hente lina som ligg klar i frysaren og har lege der lenge. Eg håper han ikkje kjem før eg er oppe. Eg har ein tendens til å legge meg litt seint.....

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...