lørdag, september 23, 2017

Dagbok 2017: 23.september




Dagens arbeidsinnsats. Skulle hatt FØR-bilde også.


Klokka er 19.00, temperaturen er no + 15 grader C. Det har vore strålande sol i heile dag; kor varmt det har vore veit eg ikkje, men det har i alle fall vore meir enn 20 varmegrader.
Eg plar vakne ganske tidleg om morgonen, men i dag sov eg til klokka 8.00. Eg stod opp og åt frokost åleine, som vanleg, henta inn avisa etc.etc. Klokka 9.00 får Nils medisinen sin, og ei stund seinare fekk han frokost på senga. Det er slik vi gjer det no. Det er betre for han at han ligg i senga ei stund, og ikkje i samme stolen heile dagen.
Eg bar alle sekkane opp til vegen, og klokka 10.30 ca. lessa Gudmund og eg inn i bilen og han køyrde bort til Vør, så vi fekk tømt hageavfallet vårt, vi hadde nærmare ti sekker kvar -eller kanskje litt mindre.
Då eg kom heim fekk eg Nils ut or senga, og sidan sola er så lågt på himmelen no, skin ho rett inn glasa. Dei skulle vore pussa, og eg sette i gang med såpevatn og mopp. Etterpå skylte eg med hageslangen, spylte altanen osb. Vindua vart ikkje fine, dei vart stripete, så eg måtte spyle ein gong til -og enda ein gong. Stripene er der enno, så eg må visst til med gammaldags vinduspuss og ikkje i sol. Men eg skulle ha slangen forbi barlindbuska, og det var ikkje enkelt. Dermed var det fram med saks og sag til buska var rimeleg skamklipt. No har eg to dungar, ein med ved og ein med "hageavfall". Det får ligge der det ligg så lenge for ryggen min toler ikkje meir i dag.
Nils har vore litt kvikkare i dag, så det vart kanskje for mykje smerteplaster. No har vi gått tilbake til 37 mikrogram i staden for 50. Han har ikkje ete skikkelig middag i dag heller, men brødskive og spekemat. Det får vere greitt nok.
HBO-en som kom i dag har vi ikkje sett på ei stund, han har hatt litt pappaperm. Han vart far til ei jente som no er 7 veker gammal. Ho har fått namnet Elsa Marie. Eg sa at det var eit fint namn, og at det var kjekt dei hadde gitt henne eit norsk namn. Han er frå Romania men kom til Norge då han var ca 17 år.
Elles er leigebuaren vår blitt ein slags kjendis. Ho var på telefonen i "Dagsnytt 18" i går, i dag var ho på skype på Nyhetskanalen. Silje Røvik heiter ho.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...