lørdag, september 12, 2015

Dagbok 2015: 12.september


Klokka er 18.15, temperaturen er + 17 grader C, og det har skya over. Tidlegare i dag var det sol frå nesten klår himmel.
I dag har vi ikkje vore så veldig flittige. Vi rydda litt i hagen før middag, men starta ikkje opp noko storarbeid. Vi rydda litt der vi jobba i går, og Nils brukte plenklipparen til å samle opp rusk, slik han ofte gjer. Dessverre tok den opp steinar også, og den eine kylte den med full kraft i låret mitt. Så no veit eg korleis det er å bli skoten ! Eg har eit stort blå-raudt merke som eg sikkert får ha nokre dagar, men det er ikkje vondt lenger.
I dag hadde vi fiskekaker til middag, med ein litt ny vri. I dag hadde vi ris til, i staden for poteter, og så plussa vi på med frosen grønsakblanding og hollandaise-saus. Det vart faktisk ganske godt. Det var også eit steg i rett retning til å bruke av det vi har i hus-alle frysarar er fulle så vi treng ikkje kjøpe i hop meir. Nils var på nærbutikken og handla melk og kaffi, men vi har ikkje vore nedover. Der skulle vere politiska "standar" i dag også. Skal vere glad når valet er over, for no er eg evig lei av politiske debattar på TV og i aviser. Skulle tru det var stortingsval og ikkje kommuneval.
Elles har eg lese ut boka eg heldt på med, men eg har enda ei krimbok på vent, må ha noko ukomplisert å lese på solsenga. Blir vel ikkje så mange fleire dagar der no. Eg meiner å kjenne litt regn i venstre kneet. Men det er veldig fint ute akkurat no. Håper at haust og vinter ventar ei stund enno.
Ikkje så veldig mykje plommer i år, men dei som er, er ganske fine. I fjor kom det regn og plommene sprakk. Eg har sylteplommer frå i fjor i frysaren.
Dette er den tredje clematisen som blomstrar. Men det er einkvan som et på kronblada. Clematis har ikkje vore nokon stor suksess i år.
Denne rosa har eg kjøpt i år. Den heiter Allotria, men er ikkje så riktblomstrande som dei andre rosene våre.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...