lørdag, mai 16, 2015

Dagbok 2015: 16.mai

Klokka er snart 19.00. Temperaturen ute er + 8 grader C og vi har hatt både regn og hagl i løpet av dagen.
For alle utegangarar si skuld håper eg på litt betre vêr i morgon. Frå mitt yrkesaktive liv kan eg hugse at eg frykta både regn og vind under barnetoget. No slepp eg å bekymre meg på eigne vegner, men har no barnebarn som spelar i korps, til dømes. Sjølve kjem vi til å ta det rolig, med ein tur til Hareid i lunsjtid. Lenge sidan vi har feira 17.mai her i Ørsta.
I dag var forma mi litt betre enn i går, så vi tok ein tur på Plantasjen, tykte det var litt kjipt å ikkje ha blomster i kjøkken-kassene til grunnlovsdagen. I år vart det rosa geranium i midten og mørkeblå petunia på sidene. Om lag same fargane som vi plar ha.(Med diverse variasjonar). Nils skulle spyle bilen, så han kledde seg for utevêr og planta i kassane i samme rennet.
Mens vi var på plantasjen styrtregna det, så det var lite fristande å sjå på uteplantar, vi heldt oss mest under tak.Men der er eit fantastisk utval av plantar som kan friste ein stakkar over evne.Aberet er at det må stellast etter plantinga også.
Vi var også ein tur innom Amfi, vi handla ikkje mykje, men prata desto meir, for vi trefte mange kjende.
Til middag i dag hadde vi steikt småsei av den Nils fiska i går kveld.
La meg på sofaen etter middag, og gjekk i koma. Det kan virke som om vi søv veldig mykje, og det gjer vi kanskje, men vi legg oss seint og vaknar nokså tidleg om morgonen, så det gjer godt med ein liten middagslur.
I dag fyller eldstebror på Kongsberg 13 år og er såleis gått over i tenåringanes rekker. Han har alltid vore ein snill og grei gut, så vi håper han held fram slik. Minstebror er i den alderen at han likar å snike seg med på bilde. Vi gratulerer heile familien, og Eivind spesielt, med dagen - før dagen. Og så vil vi ønske alle ein fin 17.mai.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...