søndag, april 19, 2015

Bok nr.33 2015: Silkeormen




Silkeormen av Robert Galbraith (Lydbok MP3-CD)

Da forfatteren Owen Quine forsvinner, kontakter hans kone privatdetektiv Cormoran Strike. Først tror hun bare at han stukket av for seg selv noen dager, det er ikke første gang det skjer. Hun ønsker at Strike skal finne ham og få ham hjem. Men da Strike undersøker saken, blir det klart at det ligger mer bak Quines forsvinning enn kona har trodd. Romanforfatteren har nettopp fullført et manuskript med giftige portretter av nesten alle han kjenner. Hvis boken hadde blitt utgitt kunne liv blitt ødelagt - så det finnes mange mennesker som kan ha ønsket å kneble forfatteren.
Da Quine blir funnet brutalt myrdet under bisarre omstendigheter, blir det et kappløp mot tiden for å forstå motivasjonen til en hensynsløs drapsmann, en morder ulikt alt Strike har møtt tidligere ...

En utrolig medrivende kriminalroman med brå vendinger rundt hvert hjørne. Silkeormen er den andre boken i den kritikerroste serien med Cormoran Strike og hans målbevisste unge assistent, Robin Ellacott.

...............................................................
Denne boka er på 12 CD-plater, så det tok si tid å lese den. Det er den andre krimboka til forfattaren, den første "Når gjøken galer" har eg også lese. Dei fleste interesserte veit vel at forfatternamnet er eit psevdonym for forfattaren av Harry Potter-bøkene.
Ikkje alle bøker høver like godt for lydbok, og dette er ei av dei som eg har hatt problem med, ikkje at handlinga er vanskeleg å få med seg, men det er alle namna/personane som gir meg problem. Dessutan les opplesaren hakket for fort for meg, og uttalar ikkje namna så tydelig at EG får med meg alle.
Eg likte ikkje boka så godt, men alt "går opp" til slutt- og forklaringa er relativt sannsynleg, det skal ho ha.
Men dei to etterforskarane likar eg, så dei kan eg godt treffe att.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...