mandag, mars 23, 2015

Dagbok 2015: 23.mars

For 22 år sidan i dag, vart Ingeborg fødd. Eg hadde fødselsdag nokre dagar seinare og i gave fekk eg eit fotoalbum. Det tok eg fram i dag, og der var det stort sett bilde av Ingeborg, men også av dei to eldre fetterane.Dette bildet er frå hausten 1993, mens dei budde i Bugarden i Ulsteinvik. Det har vore mykje fokusert på at Ingeborg ikkje er verdens høgaste, derfor fall eg for dette bildet, det ho viser kor stor ho EIGENTLEG er.
Gratulerer med dagen store, vesle Ingeborg! Ja,vi gratulerer  heile familien med dagen !

Klokka er snart 18.00. Ute regnar og blæs det, men yr lovar full sol i morgon- litt vanskeleg å tru, men vi lever i håpet. Temperaturen er 5,5 grader C.
I dag har eg vore relativt flittig. Det første eg gjorde var å lage fiskekaker av 1,7 kg melen fisk. Nils fileterer fisken og mel den på gammaldags handkvern, så mitt arbeid er å lage røra og steike kakene. Det var mest lyr i dag, med ein liten tanke sei i tillegg. Fiskekakene vart gode og hadde ein fin konsistens. Fekk litt angst for å lage fiskekaker etter den porsjonen med "gummikaker" som eg laga i haust ein gong.
Så var vi nedover og handla litt. Blant anna skulle eg ha Citronsyre til kopar og messingpuss. Ja, det vart no kjøpt litt anna også. Middagen var grei, det var fiskekaker, sjølvsagt. Så blanda eg citronsyre, Zalo og vatn i ei bøtte og la kopar og messingtinga oppi og let dei ligge mens vi kvilte middag. Dessverre vart ikkje resultatet så godt som då eg gjorde det same før jul, men det får halde. Det blir fort stygt att uansett.
Så har eg "pynta" litt til påske, skifta løparar, lys etc.Litt stryking blei det også. No er eg ikkje så veldig "pyntete" av meg, eg er meir opptatt av det praktiske.
No har Nils frose ned 4 middagar med fiskekaker.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...