tirsdag, januar 06, 2015

Dagbok 2015: 6.januar

Klokka er 17.00, temperaturen ute er 8 grader C. Det er mørkt ute no, men vêret har vore bra i dag.
Nils hadde ærend til Volda før middag. Mens han var vekke fekk eg støvsuga alle teppegolva, og vaska håret. Så no er både huset og eg nokonlunde presentable.
Til middag i dag hadde vi restar frå sundag, så no er mesteparten av julematen fortært. Med unntak av kakene-dei varer vel til neste jul........
Eg rydda ikkje ut "jula" i dag, plukka berre vekk litt nissar og englar. Less is more.
Elles har eg gjort lite og ingenting, litt klesvask, oppvask etc.-berre slikt som ikkje er noko arbeid lenger. Prøver å halde meg unna strikketøyet, i håp om at ryggen skal betre seg litt. Det held hardt, så eg må kanskje strikke bitte lite grann ......?
Ikkje har eg noko fristande lesestoff heller. Håper eg snart får melding frå biblio; eg har bestillingar inne heile tida.


I dag er det Trettande dag jul, eller Heilage tre kongars dag. Dagen blir også kalla Gamle juledag (på grunn av kalenderomlegginga i 1700). Då hadde dei i gamle dagar eit trearma lys på bordet og skåla for det nye året. Om kvelden måtte ein halde seg i hus, for då begynte Åsgårdsreia tilbaketoget sitt. Det ein drøymde denne natta vart sett på som sanndrøymt. Så det er berre å passe på.Sov godt!

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...