mandag, november 24, 2014

Dagbok 2014: 24.november

Klokka er ca 18.30, det er + 4 grader ute, det er regn og bekmørkt.
I dag fyller Erlend 11 år, men har feira dagen på førehand, minst to gonger.
Han er den yngste av dei 8 eg er mormor til. Vi ønsker den kjekke karen til lykke med dagen!
Erlends første dag 24.nov.2003.
Første gong på morfar sitt fang.
 Erlends første besøk i Starevegen 19.desember 2003
Bilda er tatt i "gamle dagar", den tida ein ikkje hadde flust opp med digitale kamera og mobilar.Då ein leverte filmen hos fotografen og fekk att bilde i papir. Mykje endrar seg på 11 år.


Dagen i dag har ikkje bydd på dei store utfordringane i pensjonistheimen. Før middag berga eg inn nokre klede som hang ute, under tak, som aldri blei skikkelig tørre. Eg strauk dei litt sidan eg hadde strykejernet framme.Måtte tenke på farmora mi, ho strauk absolutt alt, trur eg. 
Har så smått begynt å pynte til advent, la på lilla løperar etc. Og alt må strykast. Resten får vente til helga. Julebaksten har eg utsett på ubestemt tid. Har ikkje ete opp det eg baka i fjor enno. Det er berre å sjå i augene: Småkaker er ikkje populært her i heimen.
Sidan Margrete skulle kome innom i kaffitida i dag, fann eg fram ei rund formkake som eg laga til jul i fjor, og hadde sjokoladeglasur på. Då hadde vi kaffimat,den var god, og Margrete fekk med seg resten heim.
Elles har eg lese ut boka mi, strikka litt, og vaska fleire maskiner med klede, som eg no tørkar i trommelen. "Arbeidet" er å legge i hop og bere på plass.
Slik går no dagane.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...