fredag, september 26, 2014

Dagbok 2014: 26.september


Klokka er 18.00, temperaturen +10 grader C og vi har ruskevêr.
Då eg såg ut i dag tidlig, fekk eg ei stor ro inni meg. Ikkje noko stress i dag, ikkje hagearbeid, ikkje turgåing e.l. Eg hadde nok å gjere inne, så det passa bra. Egsette i gang med å pusse vindu, og Nils vaska dusjkabinettet. Eg vaska kjøkken og bad, og støvsuga dei andre romma. Ei veninne ringde, så eg fekk eit avbrekk i arbeidsøkta.
Då huset var klargjort til helga, tok vi oss litt mat, vi er blitt så fine på det at vi kallar det lunsj, det er eigentlig berre ei brødskive og ein kaffikopp.

Etter lunsj måtte eg kvile litt, hadde eigentlig meir eg skulle ha gjort, men var i grunnen litt sliten og giktisk.Nils hadde også gjort ein god jobb med rokering av ved. Etter ei god stund med lydbok etc. bestemte vi oss for å ta ein tur på Rjåneset og sjå etter båten.

Eg gikk ein tur på stigen og fotograferte, mens han sjekka båten. Det var bra vêr akkurat mens eg gikk utover, men så kom ei byge med vind, regn, torden og lyn + hagl som kjendest som haglskot i leggane. Ja, i dag har vi hatt allslags vêr, til og med litt sol.Uansett var det friskt å kome seg ut litt.


Sist eg var på Rjåneset var det sol og varme, då låg Nils og flaut i sjøen, mens eg sat på land og sveitta.
Då vi kom heim laga vi middag, ikkje taco her, men siste porsjonen med fiskekaker frå frysaren.
Ønsker alle ei god helg. Blir vêret stygt er det fint å fyre godt i omnen og kose seg inne.

1 kommentar:

solveig sa...

No kom hausten noko brått på oss. Vi avslutta skuledagen etter ein time på grunn av store vasslekasjar.

Dagbok 2024: 29.april

 Klokka er no 18.30, temperaturen ute er + 11 grader, det er mest overskya, men opplett og solstreif. I dag har Rasmus og eg vore heime ålei...