torsdag, september 18, 2014

Dagbok 2014: 18.september

Klokka er 19.00 og temperaturen ute er + 15 grader C. Vi har hatt same fine vêret i dag også, og eg har prøvd å vere ute så mykje som mulig.
Då vi stod opp litt før klokka 7.00 i dag, var det sol berre på dei øvste toppane, og det var kaldt.
Nils reiste ut for å fiske, og eg gjekk laus på husarbeidet. Tok fredagsvasken på bad og kjøkken, og var akkurat ferdig då han kom heim med ei kasse småsei. Slik fisk fiskar han ikkje mykje av i gongen.Vi tok ein tidlig lunsj.
Eg hadde bestemt meg for å klippe ned caprifolane (vivendel eig.) som veks på altanstøttene. Dei var stygge og visne i blada, og var blitt altfor store. Eg sette i gang, og fekk klipt den eine heilt ned, før Nils kom og tok delvis over. Eg hadde fått ein sekk som eg skulle ha kvist og kvas i, men han hadde ein annan patent. Han surra morasset med tau, og fekk alt inn i bilen (bagasjerommet)-eg meinte han kunne ha lånt ein tilhengar. Eg hadde lova at han skulle sleppe å male greinene på kverna, for dei er så harde og seige.
Mens han var på VØR og lossa av, rydda og raka eg, og begynte å klippe plenen med den elektriske klipparen.Og eg fekk klipt den ferdig med eit par pauser. Mens eg rydda alt på plass, kokte Nils middag-småsei. Eg måtte dusje før eg kunne ete.
Etter middag sov eg på altanen, og las lydbok. Eg har vondt overalt, for eg toler ikkje så godt slikt arbeid, men så vil eg så gjerne vere til nytte; blir vel bra om eit par-tre dagar.
Skal skrive meir om turen vår og legge inn bilde; det er ikkje sikkert eg blir ferdig i dag heller.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...