torsdag, mai 22, 2014

Bok nr.32 - 2014: Fjellgraven«Fjellgraven» er tredje bok i serien om den originale kriminalpsykologen og profileringseksperten Sebastian Bergman, en serie med spennende, stilsikre og intelligente kriminalromaner!
To venninner på fottur i Jämtland gjør et makabert funn. En skjeletthånd kommer til syne ved et elveleie, og det viser seg at skrenten skjuler seks lik - to av dem barn. Rikspolitikommisjonen blir tilkalt og Sebastian Bergman og resten av teamet begir seg til Jämtland. To av likene er et nederlandsk par, de fire andre en ukjent familie som ingen har meldt savnet. Alt tyder på at alle er blitt drept og begravet samtidig. Og hva med den amerikanske kvinnen i leiebil som forsvant på samme tid?
Spørsmålene er mange, det er mye som ikke stemmer. Må etterforskerne gi opp, pakke sammen og reise hjem? Men Sebastian Bergman har ikke tenkt å dra. Han skal finne fjellgravens hemmelighet. Koste hva det koste vil.
....................................................................................................
Eg meiner å ha lese begge dei første bøkene om Sebastian Bergmann, og sett minst ei av dei som TV-produksjon med Rolf Lassgård i hovudrolla. Og sidan bok nr.3 sluttar med ein cliffhanger kjem det sikkert fleire. Denne boka som eg no har lese ferdig, etter å ha spola ein del fram og tilbake, er godt skriven og har eit bra plot. Men når ein les lybbøker er det ein fordel at det ikkje er fullt så mange personar og parallellhandlingar å halde orden på. For heller ikkje denne gongen laga eg meg namneliste, så eg fekk litt problem. No kan det også vere at eg ikkje har vore konsentrert nok.
Så irriterer eg meg alltid litt over denne opplesaren, han skal liksom lese så "naturlig" at han slurvar med uttalen, det er ikkje bra for den som høyrer dårlig. Og kvifor i all verda må han ha tjukk l når handlinga går føre seg i Stockholm ?Gjennom alle dei tre bøkene om Sebastian eg har lese til no, er det privatlivet hans som er den raude tråden i fortellingane. Eg kjem nok til å lese neste bok også.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2021: 29.juli :Olsok

Klokka er no 15.25, temperaturen er + 27 grader og det er lettskya. Det kan visst komme torden og regn etter kvart, men enno er det opplett....