fredag, mai 09, 2014

Dagbok 2014: 9.maiKlokka har passert19.30 med god margin. Ute er det overskya, opplett og + 9 grader. I dag før middag regna det dessverre litt, dessverre fordi vi hadde håpa på like fint vêr som vi hadde på aktivitetsdagen i fjor. Men vi gemlisane er sporty og stilte mannjamnt opp på Bakk-Ola-marka til klokka 11.
Etter at folkehelsekoordinator Ingvild, leiar i Ørsta pensjonistlag, Eli, og varaordførar Paul Kristian, hadde helsa alle velkomne, vart det oppvisning ved seniordans-laget. Somme av deltakarane nærmar seg 90 år! Og så vart det polonese der alle som ville kunne delta. Eli og eg tok oss nokre runder.
Med deltakarnummer på brystet gjekk vi maratonløypa. Dei sprekaste av oss, dvs.vi som ikkje treng rullator eller rullestol, gikk den lengste løypa frå Bakk-Ola til Rådhuset, over Simahaugen og tilbake til Bakk-Ola. På bildet over kan de sjå oss på første drikkestasjon. Det er elevar frå ein vidaregåande skule som stiller som mannskap.
Tilbake til Bakk-Ola trekte vi inn i kafeen og kjøpte oss kaffi og sveler. Dei som ville kunne kjøpe seg brennsnut også. Dei hadde forresten veldig gode sveler der nede! Mykje betre enn dei eg laga sjølv sist eg prøvde.
Vart  kjend med ei veldig hyggelig dame som nyss har flytta frå Vartdal til Ørsta. Ho var opprinnelig frå Hardanger og jobba i bank tidlegare. Det er ikkje vanskelig å bli kjend med folk om ein vil det.
Vi for rett heim etterpå, og venta ikkje så lenge før vi laga middag. I dag vart det steikt sei. Det var som vanlig utrulig godt, så godt at vi måtte ha ein middagslur etterpå.
Etterpå moppa eg over eit par golv og så var eg med Nils og kvitta nokre store steinar som var til overs i hagen. Vi prøver stadig å forenkle hagen, betre å ha det så lettvint at vi greier å halde orden.
Vi har vurdert å reise på paddesafari i Austefjorden i kveld, men eg trur ikkje det blir for eg er dårlig i hofta og må sitte minst mulig.
For dei som ikkje er orientert, kan eg fortelle at då dei bygde Kvivsvegen, laga dei undergang for paddene slik at dei skal komme seg under vegen og ikkje gå OVER. Padda er ein utrydningstruga art, og må ikkje forvekslast med froskar som det finst rikelig av. Froskane hoppar, det gjer ikkje paddene, så slik kan ein lett sjå skilnaden.
Så står det berre att å ønske alle ei fin helg anten veret blir slik eller slik. Og i morgon er det "Verdens aktivitetsdag".

Ingen kommentarer:

Dagbok 2021: 23.juni

Klokka er 15.05, temperaturen ute er + 17 grader, men eg synest det er litt kaldt. Det er litt tidleg å skrive blogg, men eg hadde pause no...