tirsdag, oktober 22, 2013

Bok nr.58 - 2013: Dødens disippel

En ny bok om psykologen Sebastian Bergman, som vi ble kjent med i «Mannen som ikke var morder».
«Dødens disippel» er andre bok i serien om den sexmisbrukende og traumatiserte kriminalpsykologen og profileringseksperten Sebastian Bergman.
En rekke uhyggelige kvinnedrap begås i Stockholmstrakten. Politiet står uten spor. De seksualiserte drapene bærer alle kjennetegnene til Edward Hinde, seriemorderen Sebastian Bergman fikk sperret inne for 15 år siden - og som fremdeles sitter bak lås og slå. Bergman tvinger seg på ny inn i etterforskningen. Under samtaler med Edward Hinde skjønner han at drapene angår ham selv helt spesielt.

Den første boken om Sebastian Bergman, «Mannen som ikke var morder», kom på norsk 2011. Dette er spennende, stilsikre og intelligente kriminalromaner.
.........................................................
Eg har også lese den første boka om kriminalpsykologen Sebastian Bergmann, og sett TV-versjonen med Rolf Lassgård i hovudrolla.
Det er ikkje tvil om at dette er bra bøker innafor sjangeren. Det er berre det at eg har lese så mykje krimbøker at eg føler eg har lese alt før. Her er ikkje berre ein seriemordar, men også ein copy-cat. Så det er berre å glede seg, Solveig!
Eg har lese boka som lydbok, den var på 13- CD plater, men den siste plata slutta så brått at eg vil kalle det ein cliff-hanger. Så vidt eg veit er det planlagt ein serie på 5 bøker.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...