tirsdag, juni 11, 2013

Dagbok 2013: 11.juni

Klokka er snart 21., og sola skin framleis. Det har vore ein nydelig dag frå morgon til kveld, men kvar vart den av? Tida går fort når ein er gammal. Temperaturen har ikkje vore så høg, og det har vore litt vind, dermed har det vore fint å vere på altanen. Målaren på trappa viser +20 no, men då har nok sola skine litt på den. Ca +20 grader har det vore i dag.
Og då husmora vakna i dag, litt seinare enn vanlig, fann ho ut at det var rette dagen for å bytte på sengane, lufte sengetøyet og vaske dynetrekk etc. Typisk! Men det vart i alle fall gjort, og sengetøyet er på plass, med reine trekk.
Vi var ein liten tur av stad og handla også, før vi tok siesta på altanen. Ut på ettermiddagen kom Margrete med dei to yngste; Amanda vart att her mens morfaren vart med på fotballkamp på Åmdalen.
Mens dei var vekke nytta eg høvet til å lese i boka mi, før eg laga ein stor porsjon blomkålsuppe til oss alle. Amanda og eg hadde det meir enn fredelig mens vi var her åleine. Ho hadde nemlig fått seg laptop i dag, kjøpt den for pengar ho hadde fått til bursdagen sin +++ Det er veldig kjekt for henne å ha sin eigen PC, og eigentlig treng ho den. Erlend disponerer den stasjonære PC-en og nettbrettet mitt mens han er på besøk, så han er ikkje bortkomen, han heller.Vi veit nesten ikkje om at vi har dei i hus, så fredelige er dei.
Ungane skal vere her til i morgon. Dei har fri frå skulen og Margrete skal til Spjelkavika og vere sensor.

I år har det vore rimelig trist i hagen, sidan så mange av plantane bukka under i den kalde vinteren. Derfor var det ekstra stas at buska med kvite blomster, som eg kjøpte i fjor, har klart seg så godt. Dessverre har eg mista namnelappen.

1 kommentar:

solveig sa...

Det er no greitt for henne å ha si eiga datamaskin. Tidene har vorte slik at mykje skulearbeid kan gjerast på maskin.

Dagbok 2024: 21.mai

Klokka er no 17.32. Temperaturen ute er +25 grader C, og sola skin. I dag har det vore varmt heilt frå morgonen av, så vi var ikkje heilt be...