torsdag, juli 19, 2012

Vêrmelding 19.juli - 2012

Klokka er snart 19.00. Temperaturen ute er + 14 grader C, det er skya og kald nordavind.
Kva venta vi oss i dag? Jau, i dag skulle det vere sol og finever, og eg hadde planlagt å ligge strak ut på altanen. Ja, ja, ein drøymer om så mangt. Men alt håp var ikkje ute, det var sikkert finare ute ved kysten. "Berre vent til vi er gjennom tunnelen, så er det sol og finevêr", sa eg skråsikkert. Der var det berre enda surare, ikkje regn rett nok, men isande nordavind. Men vi hadde eit ærend, vi hadde med oss jakka som Olaug hadde lagt att her, så vi tok turen til Hareid. Vi fekk kaffi, is og hermetiske "Gunda-pærer" hos Solveig.
Eg hadde eit ærend i Ulsteinvik, som eg fekk utretta, og sidan vi likevel var på Blåhuset kjøpte eg med meg ein orkidé. Eg har mange orkidéar no, lurer på om eg kan kalle meg samlar? Når eg no kjøper slike blomster, prøver eg å finne sortar/fargar eg ikkje har frå før. 150 kr er ein rimelig pris, men på Rema 1000 var dei enda billegare (99,90). Vi fann ut at vi skulle handle matvarer der i dag. Har knapt nok vore der sidan Rema overtok lokala etter Lidl. Der var like ryddig som i Lidl-tida og veldig greitt å handle.
Då vi kom gjennom tunnelen på heimvegen såg vi sola for første gong i dag, ho skein i Vallahornet rett ovanfor huset vårt. Borte bra, men heime best! Men det var kjekt med ein tur i alle fall.

2 kommentarer:

solveig sa...

Nydeleg orkide!
Takk for besøket!

Besta sa...

Det er no vi som skal takk.

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...