tirsdag, april 17, 2012

Vermelding 17.april 2012




Klokka er 12.00, ute er det lettskya  og  +3 grader. Fint, men kaldt, altså.
Nils var ekstremt tidlig oppe i dag og reiste ut for å drage garn; eg stod opp i halv 8- tida, ei lita stund seinare kom sola, og eg tok bilde frå altanen. Det har skya mykje over sidan det - berre det ikkje går slik som i går kveld,, at vi får snøbyger igjen.
I dag har eg vaska ca halvparten av veggene på stova. Det er noko som eg gjer annakvart år. Vi er vel snart dei einaste som ikkje har måla dei trekvite panelveggene våre, men framleis har dei i naturell forfatning. Mange spør korleis vi greier å halde dei så lyse. Og her er oppskrifta: Vask med Faxe-såpe naturell. Bløyt godt og ta over fleire gonger utan å gni for mykje. Vask i lengderetninga av treet.(Elles kan treverket flise seg opp). No på mine gamle dagar brukar eg trådmopp! Og så har eg litt grønsåpe i vatnet, den tilfører god lukt og litt feitt, slik at ikkje treet blir for tørt.
Etter at eg hadde vaska det eg skulle i dag, støvsuga eg grundig-og så kom Nils heim att.
Fiskefangsten i dag var skuffande dårlig, men han fekk ein liten torsk on nokre seiar, så vi får i alle fall fersk kokefisk til middag. Med flatbrød og Kvitseidsmør er det ein delikatesse.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...