onsdag, juni 29, 2011

Bok nr. 37 - 2011: Snøstorm og mandelduft.

Sidan eg har lese alle Camilla Läckberg sine bøker, rekna eg med at eg visste kva eg hadde i vente,ikkje verdens mest spennande krim altså, men eg stussa litt då eg såg at denne boka inneheldt berre 3 CD-plater.
Med god hjelp av den eminente opplesaren,Trond Brænne, forstod eg ganske snart at dette måtte vere ein slags parodi. 
Martin frå politikontoret på Tanumshede, blir invitert med til før-jul-selskap på ei øy utanfor Fjällbacka, i lag med kjæresten sin, Lisette Liljecrona. Der er også foreldra hennar og onkelen med familie. Den gamle, styrtrike farfaren er også til stades.Samme kvelden, ved middagen, dett farfaren saman ved bordet og er død, mens dei kjenner den karakteristiske lukta av cyancalium.
Det ryk opp til snøstorm, og telefonen sluttar å virke, heller ikkje mobildekning er der, og det er umulig å komme seg bort frå øya i båt. Vi står overfor "Det lukkede roms gåte" i beste Agatha Christie-stil. Meir skal eg ikkje røpe av handlinga, og eg veit ikkje om eg skal tilrå nokon å lese boka. Sjølv synest eg den hadde ein litt artig vri, med sin tilnærma svarte humor. Ikkje det er venta frå den kanten! Og så er det kjekt når folk begrensar seg til 3 CD-ar, når det eigentlig er nok.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...