onsdag, februar 23, 2011

Bok nr.13 - 2011: TRAKTATEN.VARSLEREN.


Krim er ein populær sjanger .Derfor er det mange forfatterar som brukar krimsjangeren til å fortelje om, og avsløre, kva som skjer i samfunnet vårt. I denne boka handlar det om olje og gass,oljeboring og vidareforedling -ja, alt som har med produksjon av oljerelaterte produkt å gjere, og om norsk og utanlansk oljepolitikk, om dei store oljeselskapa sine rollar og om staten Norge sin oljepolitikk, og om statsrådar og andre namngitte personar sine rollar i denne politikken. Ja, det er så mykje at eg har problem med å fortelje om det. Det er den eine delen av forteljinga.
Den andre delen handlar om politiet si jakt på "oljeskurkane", og denne delen er lettare å følgje med på. Dei to forteljingane er sjølvsagt innvevde i kvarandre.
Forfattaren har gjort ein grundig jobb, her er det nok snakk om mykje research, og han forklarer alt på ein forståelig måte, så no veit eg mykje om olje og gass som eg ikkje visste før. Spørsmålet er berre om det er særlig interessant for meg, og det er det i grunnen ikkje. Men eg var bestemt på å lese ferdig boka, og på slutten vart det faktisk ganske spennande.
Men den fulle sanninga om korrupsjon, mord og andre brotsverk kom ikkje fram. Om lag halvvegs i boka fekk eg greie på at det kjem to bøker til. Den er altså den første i ein trilogi.
Konklusjonen min er at om ein er interessert i oljepolitikk eller om ein har ei lita Eva Joly i magen, så vil dette vere ei topp bok. Vi andre kan heller finne oss litt lettare lektyre.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...