søndag, juli 18, 2010

Rapport frå fengselet.

I går reiste vi frå Kongsberg til Horten, tok ferja til Moss og kjörte vidare til Fredrikstad. der vi besökte KM og Öystein.Vidare gikk turen til Sverige, der vi enda opp på eit lite hotell i Tanumshede,dvs. på en "stuga" som höyrde til
hotellet.
Om kvelden kjörte vi ein liten tur til Fjällbacka og såg oss om på denne kriminelle staden. Der var heilt utruleg flott i solnedgangen.

Hovudgata minte litt om Gata på Eid.

     Gikk ut på flytebryggene for å få med mest mulig av byen.Her var ei stor hamn       med utruleg mange båtar.
Når ein tek bilde rett mot sola, ser det mykje mørkare ut enn det eigentlig er.
Dette fjellet ligg midt i "byen".Nydelig farge i kveldsola.

Vi la oss tidleg, så vi vakna tidleg i dag.Derfor kom vi oss også tidleg vidare. Vi kjörte til Säffle, der vi hadde avtale om å möte Solveig med familie. Då dei kom, reiste vi ut til Duse Udde og sat på stranda der. Det bläs og det var ikkje så veldig varmt, men Öystein og ungane bada.
Nils ser utover Væneren der det bles litt meir enn vanlig.

Campingplassen på Duse Udde ligg inne i ein lunande skog.Ein liten arm av vatnet dannar ei langgrunn strand, der det er fint for dei minste barna å bade.Solveig og fam. har campa her i mange år.Men ikkje i år.

Vi tok sikte på Karlstad, mens dei hadde bestilt hotellrom på Charlottenberg.
Her er vi kjende, fann hotell Bilan med ein gong, eller Fengselet som vi kallar det. Her er det godt og rimelig å bu. I tillegg til frokost får vi også kveldsmat innkludert i prisen. Og eg har fått låne datamaskinen i resepsjonen.Viss de lurer på kvifor eg kallar det Fengselet, er det enkelt å forklare:Bygget er nemlig eit gammalt fengsel som er ombygt til hotell.
Bak fengselet står det to kirsebærtre. Der plar vi gå på slang når vi er på hotellet.

1 kommentar:

Hildegard sa...

Kjekt at de kosar dykk på tur. Her er det så-som-så med veret, men vi held ut... Blir turar på oss i august og september.

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...