mandag, februar 15, 2010

Bok nr.9 - 2010: Buddhas barn.En reise blant mennesker.

Dette er ikkje ein roman , men ei reiseskildring. Forfattaren tek oss med på ei reise gjennom "Det gylne triangel"- Vietnam, Kambodsja, Thailand og Burma (no Myanmar). Og eg har kosa meg på turen. Det var fint lite eg visste om desse landa frå før, så eg følte at eg lærte noko også. Etter som eg er ein lidenskapelig Atlas-lesar, kom kartboka fort på bordet, slik at eg kunne lokalisere stadane eg fekk høyre om.Landskapet vart skildra, og vi fekk eit blikk inn i historia til kvart einskilt land, både i gammal og nyare tid. I tillegg fekk eg vite ein god del om buddhismen og  myter og legender knytt til Buddha.Og ikkje minst fekk eg høyre om menneska forfattaren møtte på turen og levekåra deira.

Som sagt har eg likt å høyre boka, men så var eg så dum at eg gikk inn på nettet og las ein kritikk i Aftenposten, og den var ikkje mykje positiv.Noko av det dei skriv, kan eg vere samd i, likevel vil eg oppmode andre om å lese boka, den er lettlesen og underhaldande og gjer vel ikkje krav på å vere så mykje meir enn det.

Etter mange år med lesing av utrulig mange lydbøker, har eg ei klar formeining om kven eg likar best å høyre på: Godt vaksne menn! Nils Ole Oftebro er favoritten, men Trond Brænne som les om Buddhas barn les også godt. Yngre folk, og særlig damer, les ofte for fort.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...