fredag, september 11, 2009

Bok nr.60: Nattmannen

No har eg lese ut enda ei bok, heller ikkje denne særleg lang, berre 7 CD-ar.
Dette er også ei krimbok, men det finst mange typar krim, denne kjem i kategorien politiroman.Boka verkar svært autentisk, og det er ikkje så rart når han som skriv er politimann og kjenner yrket. Døtra hans i boka er journalist i VG, så vi får også inntrykk av korleis avisfolk jobbar og krigar om å vere først å skrive om det som skjer.Boka handlar om "Det kriminelle Norge", med mord, narkotikasmugling, kvitvasking av pengar m.m. Elles får vi eit innblikk i det nynazistiske miljøet og korleis dei folka tenkjer.Og så er det flyktningpolitikk og krigen i Afganistan som blir skildra og kommentert. Eg er nesten frista til å kalle boka ein dokumentarroman.
Boka er skikkelig og truverdig på alle måtar,og det som skjer kunne godt vore sant, så på den måten kan den vere opplysande og lærerik.Det er berre det at vi har høyrt om det meste før,så ingen ting blir særlig overraskande eller spennande.
Det er med vilje eg ikkje har googla boka, for då blir det ikkje MI meining som kjem fram.
Han som les gjer ein bra jobb, men det er noko "gale" med stemma hans, eller med opptaket.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...