tirsdag, mars 31, 2020

Bok nr. 17.- 2020: Tre kvinner.


Maria har begynt å se seg tilbake. Hun ser på valg hun har tatt og undrer seg over hvordan små og store hendelser i livet hennes ble slik de ble. Særlig når det kommer til kjærligheten ser hun seg tilbake, for å gruble og reflektere over hvorfor hun valgte og handlet som hun gjorde. Hennes elskede som hun aldri fikk, erstatteren som hun fikk og studenten på Skillebekk som ble far til hennes barn. Maria finner faktisk ut ganske mye, om hvordan livet hennes henger sammen, om de valgene hun tok og hvorfor livet ble slik det ble. Ikke minst ser hun tydeligere de kvinnene som gikk foran henne, den strenge mormoren og den velmente moren, og hva er det for slags arvegods hun har fra sine formødre, som flyter gjennom årene og refleksjonene hennes.
...…….…………………………………………….
Eg begynte å høyre denne boka i går kveld, men starta på begynnelsen igjen i dag fordi eg hadde kome så kort.
Mange gonger når eg har lese ei bok, spør eg meg sjølv: Kva vil forfattaren med denne boka?
Og når det gjeld denne, så forstår eg ingen ting, og når eg les det forlaget legg ut blir eg ikkje mykje visare. Kan ein skulde formødrene sine for vala ein tek i livet? Er ein ikkje sjølv ansvarleg for vala ein tek ? Denne boka appellerte ikkje mykje til meg i alle fall. Heldigvis var den kort. 

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...