torsdag, juni 21, 2018

Dagbok 2018: 21.juni

Klokka er 18.40, temperaturen er + 13 grader C og akkurat no er det opplett med små streif av blå himmel. Eg har knapt vore ute for døra i dag, men kanskje eg tek ein liten kveldstur, men då må eg først lirke ned gå-stavane frå garasjeloftet, for no har eg fått ordre om å gå med stav. Eg har brukt turstavar før og veit at det er ei god hjelp i motbakkar, men eg har aldri fått til å gå med stavar nedover.
Eg føler litt på at et sit på stas for tida, for det blir ikkje mykje gjort. No har det sant å seie ikkje vore vêr til utearbeid, og ikkje er det ikkje all verda eg kan gjere. I dag begrensa eg meg til å støvsuge teppegolva og lage vaflar. 
Eg fekk besøk av Ingeborg og Eirik og vi hadde oss ei lang og koseleg pratestund. Når Ingeborg og eg kjem i lag vert det ikkje stilt ein augneblink. Ingeborg meiner at det kanskje kjem av at vi begge er VÆRAR (stjerneteikn) - men det er no Eirik også, og han kom knapt til orde. Men det er annleis med gutar, seier Ingeborg. Ho har sett seg inn i astrologien.
Men Eirik er ein smarting, for han fekk lirka plata ut or CD-spelaren. Eg har bala med det i fleire dagar, men hadde gitt opp.
I morgon reiser Margrete med barn og hund til Solund. Dei reiser i to bilar for å få med seg alt. Eg håper at kan få meg ein tur utover også, men akkurat no er eg ikkje så "flakkfør" på grunn av kneet mitt.
Solveig og Øystein skal snart til Oslo for å hente heim Audun, då skal dei på "avslutning" på Krigsskolen. Audun skal nordover og vere i det militære no, kva han skal gjere der er eg ikkje sikker på.
Einar er i Oslo, men vi har ikkje høyrt så mykje frå han, så eg reknar med at har er fullt opptatt. Ingeborg skal tilbake til Oslo etter Solund-turen, akkurat no før ho kom heim hadde ho fire jobbar der, så ho manglar ikkje sysselsetting.
Målinga har stått på vent no ei stund, både på grunn av vêret og eksamenar.
I morgon har Øystein fødselsdag, og så blir det eine "dagen " føre og den andre etter.
No skin det opp. så eg må ha meg ein tur ut i hagen. Det er kjekt å sjå at dei brunsvidde flekkane minkar etter kvart, og blir det opplett eit par dagar får eg klippe plen. DET er hobbyen min.
Men eg må ha meg ein tur på eit plantesenter snart. Eg skal kjøpe eit plommetre og ein sekk med gjødsel.
Det blei ein liten tur i hagen. Og kva fann eg der? Mange fine modne jordbær! Då eg hadde ete alle som var, kan eg på at eg hadde fløte i kjøleskapet. Eg måtte lage eit midlertidig fugleskremsel i full fart, men trur ikkje det skremmer fuglane frå å ete bære mine. Det tidlegaste vi har hatt sjølvdyrka jordbær før er 22.juni. No er den rekorden slått!

Eføyen klarer seg fint etter den hardhendte behandlinga han fekk i fjor.

Og potetene trivst godt i lag med bringebæra. Dummaste bonden får største potetene pla Nils seie. Eg håper det er sant.

Det står dårleg til med sukkerertene, men det er lenge til hausten. Dei har no fått både vatn og gjødsel no, så det er eit håp.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...