tirsdag, juni 19, 2018

Dagbok 2018: 19.juni



Klokka er snart halv seks og det er litt tidleg å skrive blogg, men sidan eg ikkje gjer noko anna fornuftig, så...……………Temperaturen er + 9 grader, det regnar og det blæs.
Eg har hatt mykje trøbbel med datamaskina mi siste tida, og no har eg problem med bildebehandlingsprogrammet. Så snart eg trykker på "Rediger" så blir skjermen svart. Slike småting irriterer og det stel tid. No har eg for så vidt god tid til å sitte her og fikle, men når eg ikkje får det til likevel så er det ikkje så kjekt.
I dag har det vore ein trasig dag med tanke på vêret. Eg hadde nesten gøymt korleis det var å ha det så kaldt og vått. I går kveld sat eg og strikka og vakna i natt med ei skulder som verkte så grassat at eg måtte sette på det elektriske varmeteppet. Det hjelpte heldigvis. Det er visst mykje som dukkar opp etter som åra går.
I dag var det høveleg vêr til å rydde skap, tenkte eg, så eg begynte med friskt mot. Men det varde ikkje så lenge før eg var lei. Trøytt var eg også, hadde mest lyst å sove og sove. Skulle prøve  å lese litt, men det funka heller ikkje, så tok eg lydboka, men nei. Strikketøyet fekk litt fart i meg. I grunnen så er det sunt å ha faste plikter, slik eg har hatt før. Lett å bli sløv når ein ikkje må.
Men eg laga meg i alle fall middag - og trur de ikkje at eg greidde å ete opp sursilda eg kjøpte i går. Der vart rett nok ein del løk att, men resten åt eg. Eg tekte som så at blir silda ståande i kjøleskapet ein dag til blir det berre å kaste. Den var faktisk god i dag også.
Innimellom tek eg øvingane mine, strekk og bøy i føtene . 
I går då eg var hos fysioterapeuten hadde ho ei rund pute som eg skulle rulle føtene på. Ho spurde om eg hadde ei slik heime, men det hadde eg sjølvsagt ikkje. "Men eg trur eg skal greie å lage ei", sa eg. I dag tok eg eit plastrør eg hadde liggande, pakka det godt inn i bobleplast og festa med gaffateip. Gjekk tom for gaffa, så eg måtte skøyte på med elektro-teip. Eg har prøvekøyrd den på stovegolvet, og det funka heilt fint. Det verste var då eg skulle reise meg opp att, men då sette eg rullen på ende og greidde å reise meg opp. Eg har tatt bilde, men får altså ikkje redigert det.(Sette dei inn slik som dei er.) Neste prosjekt blir å lage fugleskremsel.
Eg visste at Ingeborg skulle komme med fly frå Oslo i dag, så eg følgde litt med. Eg såg og høyrde flyet kome, men høyrde ikkje at det landa, så eg gjekk inn på data og sjekka. Fekk straks etter melding frå Margrete om at Ingeborg var komen vel fram. Grunnen til skepsisen var vêret, er det for dårleg reiser dei til Vigra og landar der, det slapp ho heldigvis i dag. Det er ikkje så ofte det blæs her i Ørsta, men i dag er det ikkje heilt fritt. Dvs. her på Vallabøen merkar vi lite til vind.
I dag gratulerer eg Eli, som bur på Rygg, med dagen !

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 17.april

                Dette var pynten på "Vernet" i fjor. Det kjem vel ein likeins i år. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 9 gr...