torsdag, juni 14, 2018

Dagbok 2018: 14.juni


Klokka er 19.00, temperaturen er + 19 grader C, det blæs og regnar litt no, men det er ingen dramatikk. Må innrømme at det var godt å stå opp i dag og sjå at hagen allereie var vatna, så i dag har eg ikkje gått med bøtter og kanner for å berge vekstane mine. Det har stort sett vore opplett i dag, heilt til no. Stilt har det også vore, men no blæs det litt. Margrete er vel heime etter at ho har vore sensor i Ålesund i dag. I morgon skal ho til Stranda og sensurere der. I tillegg har ho hatt opp nokre eigne elevar til muntleg eksamen. Ja, det er travle tider i skulen på slutten av året, men så får vi håpe ho får ein fin ferie/avspasering  når så langt kjem. Ho og alle "barna" skal ein tur til Solund så snart alle er klare.
Eg ser det blæs meir og meir, men vind er sjeldan i Ørsta; verre for pensjonistane som skal reise med Hurtigruten frå Ålesund i morgon kveld. Håper vinden er stilna då. Eg har no rydda i hop litt på altanen, det gjer eg kvar gong dei melder sterk vind-men vinden plar aldri kome. Dette er kanskje unntaket.
I går ettermiddag og kveld vart eg brått så trøytt, eg sat framfor TV-en og sovna gong etter gong. I dag var det same elendet, så no tok eg og koka meg litt god kaffi. Håper det kvikkar opp.
I dag har eg ikkje vore lenger enn til postkassa og har ikkje snakka med nokon. Eg kjem meg ikkje så langt viss eg må gå, men så hadde eg ingen ærend heller. Det går bra med kneet så lenge eg berre går på golva og i hagen.
Hadde ingen planar for kva eg skulle gjere i dag, så det vart ikkje så mykje gjort. Men fekk no støvsuga alle teppegolva og så baka eg 6 brød. Det går ein del brød sidan eg ikkje lagar så mykje middag og kjøpebrøda blir fort tørre - og seige i skorpene. Så har eg strikka litt innimellom, det går i lester for tida.
I morgon kjem truleg Solveig innover ein tur, eg har nokre papirer som ho skal ha, mellom anna. Elles får eg mailar og brev frå banken og andre heile tida. Best som det er får eg relativt store beløp inn på kontoen min, det er pengar som Nils har betalt for mykje. Men så kjem der vel krav til meg på samme beløpa. (Forsikringar etc.) Det er litt å halde greie på, men eg tek vare på alle "papir"- og sidan eg har nettbank har eg heile tida oversikt på kva som går inn og ut. Eg vil anbefale andre ektepar å ha felles bankkonto, særleg viss ein har avtalegiro. Hadde vi hatt det hadde eg vore spart for mykje "arbeid". Men eg skal ikkje klage, eg fekk kjempegod hjelp i banken. Gratis.

Typisk! Eg set meg til å skrive dagbok rett før dagsnytt, så eg får ikkje høyre nyheiter før seinare, elles reknar eg med at det blir mykje fotball framover, eg plar sjå dei siste kampane. Gjorde i alle fall det då eg hadde Nils å sjå dei i lag med. Men eg brukar å ha på DAB-radioen når eg styrer på kjøkkenet, så litt får eg med meg av det som hender i verda. Og så har eg no "Nyhetskanalen". I morgon er det fredag igjen, så i kveld blir det å sette ut bossdunken.
Boka som eg driv og les, gjer at eg sovnar og så hugsar eg aldri kor langt eg er komen, så det blir til at eg les om att det same fleire gonger.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...