mandag, juni 11, 2018

Dagbok 2018: 11.juni

Klokka er19.55, temperaturen + 15 grader, det har vore opplett i dag også, men ikkje skodde og ikkje sol. Det er nesten fælt å seie det, men no må vi få regn, ikkje fordi eg har lyst på det, men jorda og alt som skal vekse treng væte no. Kan ikkje vatne så mykje med slangen, for det er eigentleg ikkje lov.
I dag var eg rimeleg bra i kneet då eg stod opp, så eg tok to Paracet og hadde på "knebeskyttaren."
Dermed fekk eg jobba ute, arbeidde flittig til klokka var ca.14.30, då måtte eg inn og ha meg litt mat.
I fjor tok eg og klipte heilt ned Rosa Moyesi-buska, ei diger klungerliknande buske. Rota fekk eg ikkje opp, så den spirer i år igjen. Men rundt omkring hadde eg sprøyta ugras og anna gras og der var som ei hole i terrenget. I dag hakka eg opp heile stykket, fylte på to sekker med mold og sådde i, så får vi håpe det blir litt finare etter kvart. Elles har eg rydda bedet mot nabogarasjen og fylt på mold, trimma litt gyvelen som står der, og planta ein avleggar i ei potte til Margrete. Jammen kom det vel med at Solveig kom med seks sekker mold, no har eg berre ein att. 
Eg slepp å klippe plen, derfor får eg tid og krefter til andre gjeremål i hagen. Var ute ei lita stund no i kveld også, må då var knotten komen, så eg var snar å gå inn att. Eit prosjekt som eg jobbar med kvar sommar, meir og mindre, er å fjerne gras og torver mellom steinane på hagestigen. I fjor begynte eg ved inngangen til kjellarleilegheita og kom om lag halvvegs, i dag starta eg i motsett lei, så får vi sjå kor langt eg kjem.
Elles har eg vaska eit par maskiner med klede, som eg hengde ut og tok inn att. Litt vind i dag og god klestørke.
Eg såg ein genser på FB som eg likte, det var på Miss B. Eg har bedt dei henge den til sides til meg.
Fekk "brev " frå Oslo i dag om at eg er godkjend som Tussa-kunde. Det er no betryggande. Alle abonnement stod i Nils sitt namn, så eg har drive og ført alt over på meg. Det er litt av ein prosess. Eg treng vel ikkje legge til at Tussa er ei høgst lokal bedrift som leverer straum etc. Vi har Tussa fiber til telefon, data og TV. Som Margrete seier: "Det måtte no vere litt enklare, når ein har vore innom skifteretten".
No må eg sjå kva som er på TV i kveld. Eg plar aldri ha på TV på dagtid, men høyrer litt DAB til frokost. Prøver å få med meg nyheitene klokka 21, men det kan skje mykje i verda før eg veit om det.
Valmuane som blomstrar på bildet ættar frå bestemor sin hage på Eid.


2 kommentarer:

solveig sa...

Eg tenkte du ville få bruk for molda! Det vert så fint når ein spanderer litt ekstra!

arieldog sa...

Eg er lens for valmuer...

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...