søndag, april 20, 2014

Dagbok 2014: 20.april= Påskedag

 Fagernes. Her åt vi middag.
Lite vatn i Strondafjorden.


Klokka er 22.50. Temperaturen ute er + 5 grader C.Vi kom heim for ca 1 time sidan, då hadde vi vore på reise i 12 timar. Vi kunne klart reisa på mykje kortare tid om vi hadde tatt beine vegen, men vi likar å variere rutene. I grunnen var det altfor fint vêr til å sitte inne i bilen, og eg for min del kunne godt tenkt meg å ta ein enda lengre veg heim og bruk fleire dagar. Men slik vart det ikkje.
I dag valde vi å køyre opp til Fagernes. Det var så lenge sidan vi hadde fare den vegen at eg hadde gløymt kor kjedelig den er. På Fagernes åt vi middag på ei kro. Vi tok "dagens" og den var sånn akkurat passe god. Røykt svinekam med brun saus og surkål. Ja, vi vart i alle fall mette. Når vi reiser i slikt strålande vêr er det utrulig fin dei fleste stader, men det virka litt tørt i Valdres, for det var stor "fjøre" i alle vatn. 
 Tyin. Eit eldorado for skigåarar.
Vi tok ikkje over Valdresflya, men reiste vestover mot Filefjell, vi har reist der før, men det er lenge sidan. Men i dag tok vi av til Tyin og over fjellet til Øvre Årdal, der har vi aldri vore før. Det var flott oppe på fjellet, med mykje snø, men vegen ned likte eg ikkje. Ja, vegen var for så vidt grei nok, men når eg såg utfor kanten var LANGT og BRATT ned til Årdal. 
 Første glimt av Øvre Årdal. 
Dei som ser godt kan sjå vegen vi kom ned. I dei fleste svingane, var der ein liten tunnel der vi køyrde i 90 graaders vinkel.


 Husa klora seg fast oppetter bratte fjellvegger, men der var vakkert og bjørka var utsprotten. Sentrum virka nokså urbant, fordi alle husa var samla på eit relativt lite område.Bilda mine viser berre det mest spektakulære i byggestilen. Der var mange store boligblokker til dømes.


 ØvreÅrdal har heidra arbeidarane på aliminiumsverket med statue + stein med inskripsjon.




Frå Årdalstangen køyrde vi langs sjøen til Fodnes der vi tok ferja. Og så var det beine vegen heim. Vi kom akkurat til ferja på Anda, og i god tid til Folkestadferja.

1 kommentar:

Elin sa...

Så fin og vellukka tur de må ha hatt! Flotte og koselege bilete på fleire innlegg her!

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...