torsdag, desember 09, 2010

Bok nr.59 2010: Blodleie

 
Dette er den tredje boka eg har lese av denne forfattaren, og eg er ikkje særlig meir begeistra for denne enn for dei to andre. Men eg las den på ein litt annan måte enn dei to andre, fordi eg visste kva som venta. Hendinga i boka er også denne gongen lagt til Øland der vi ein sommar køyrde rundt ein heil dag og såg oss omkring. Det at eg hugsar naturen der så godt, gjer sitt til at eg har ei viss glede av bøkene.Elles er også denne boka ei blanding av kriminelle handlingar i vår tid og  hendingar frå fortida som kjem fram. Det manglar heller ikkje på folketru (overtru) som heng att frå gammal tid. Tru på alvar, troll og byttingar i denne boka.
Boka kan minne litt om bøkene til Arnaldur Indridason, som skriv krim frå Island, men held ikkje samme kvaliteten.Elles kan boka virke litt "gammalmodig", kanskje fordi ho vert lesen av ein eldre mann? Som for øvrig les godt. Trur eg vil sette denne boka i båsen for "Krim for eldre". Eg synest den var lettlesen og til ein viss grad underhaldande.Men eg veit at mange er meir begeistra for denne forfattaren enn det eg er.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...