Eg lagar ikkje særleg mykje kaker til jul, og slett ikkje småkaker. Det er to kaker som har utvikla seg til å bli tradisjon; det er den brasilianske fruktkaka, som eg la inn på bloggen i fjor, og Karstens fruktkake. Kvar den oppskrifta kjem ifrå, veit eg ikkje, men den er skriven med Solveig si skrift i den handskrivne oppskriftboka mi. Ein kan lage den som skuffekake, men eg brukar som regel ei rund form på 24cm i diameter, for kaka hever seg ikkje så mykje. Eg steikjer den ca 1 time på 170 grader, men det er slikt ein må finne ut av sjølv.
Oppskrift:
Karstens fruktkake.
Rør kvitt: 250 gram margarin+2 dl sukker
Tisett: 5 egg, eitt om gongen
Ha i: 4,5 dl kveitemjøl
1 teskei bakepulver
50 gram hakka mandlar
50 gram rosiner
250 gram knust ananas ( eg brukar to små boksar med ananasbitar)
Til slutt: 3 spiseskeier ananassaft
Til pynt: 1 plate kokesjokolade smelta i vannbad i lag med ein klatt smør
10 halve valnøtter
(Ein kan sjølvsagt pynte med det ein vil, men det er lurt å ha glasur på kaka, då held den seg saftigare)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
DAGBOK 2024: 19. APRIL
Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...
-
Klokka er 17.15, temperaturen i skyggen er + 9 grader, men her i stova må det vere nærmare 30 grader når sola skin inn glasa. I dag var...
-
No har vi rikelig makrell til oss sjølve, enda om diverse naboar har fått sitt. Makrellen kan vi steike, men best likar vi den kald, kokt me...
-
Klokka slo akkurat fem (17.00), ute er det regn og grått og + 9 grader C. I dag har eg vore i full aktivitet heile dagen, noko som er helle...
4 kommentarer:
Eg synest å hugse at du hadde lånt vekk bakeboka di ein gong vi skulle ha selskap (1980), og at det dermed vart prøvd ut mange nye sortar.
No ser ein ikkje crushed ananas meir, men spar har ein billeg i passeleg størrelse som er i småbitar.
Dette såg godt ut. Frys du kaka?
Eidabesta
Ja eg frys kaka innepakka i aluminiumsfolie og har på glasur når eg tek den opp.
Legg inn en kommentar