I dag var Nils komen på sjøen lenge før eg hadde tenkt på å vakne. Han var heldig med veret, for her var dammande stilt på fjorden.
Han fekk god fangst, og meir småsei enn vi greier å ete opp, så då vart det litt på andre pensjonistar også. Vi er kanskje siste generasjonen som synest det er ein delikatesse? Dei unge vil vel ikkje ha fisk med bein i! Eg gler meg til middag. Her går det med store mengder til to personar. Sunt og magert!!!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dagbok 2024:29.desember
Akkurat no Klokka er no 16.07, temperaturen ute er + 2grader og det re...
-
No har vi rikelig makrell til oss sjølve, enda om diverse naboar har fått sitt. Makrellen kan vi steike, men best likar vi den kald, kokt me...
-
Klokka er no16.42, temperaturen ute er +24 grader, Det har vore ein fin dag, og den vart finare etter kvart. Bildet over tok eg på føremidda...
-
Klokka er no17.14, temperaturen ute er + 16 grader,det er mest overskya men opplett og fint ver å gå tur i. Eg kom nettopp att frå ein tur p...
2 kommentarer:
Du slepp å tenkje på kva du skal ha til middag når du får fersk fisk i huset. Lettvint og godt med sprøsteikt småsei. På hytta brukar vi å fyrer på grua og steike ute når vi får småsei og makrell, og så må ein ha masse løk. Fine varme dagar for tida, ein må berre nyte det så lenge det varer.
Eidabesta
Vi steiker aldri fersk småsei, den kokar vi! Viss vi skal steike seien, tek vi ein større type. Godt er det i alle fall. I dag skal vi ha steikt lyr, trur eg.Elles gjer vi ikkje så mykje i fineveret. Eg er ikkje i stand til å styre så mykje i hagen, så der blir berre det mest nødvendige gjort. Det får klare seg!
Legg inn en kommentar