tirsdag, mars 08, 2022

Dagbok 2022: 8.mars. Kvinnedagen

 

Klokka er no 17.56, og temperaturen på trappa er +7 grader. Det har vore sol og nydeleg ver i heile dag, og eg kunne slå av varmepumpa ei stund fordi sola varma opp. Det ligg enno mykje snø, så det er ikkje råd å få gjort noko ute i hagen enno. 
Sist natt sov eg dårleg , eg trur eg kava med at eg hadde ein feil på strikketøyet mitt. Så snart eg var ferdig med frokosten sette eg meg til å leite etter feilen og fann den(dei) Eg hadde ikkje tid  til å rette det opp der og då for eg skulle på trening klokka 10. Marit og eg var på Spar og handla etterpå. Marit er så flink å passe på tilbod etc. Så vi fekk no gjort nokre gode kjøp i dag.

Då eg kom heim, gjekk eg ein liten halvtimes tur på vegane mens eg hadde klede og sko på meg. Først då eg kom heim fekk eg retta opp strikketøyet mitt. Det er best å gjere slikt på dagtid for dei to grønfargane er såpass like at det er problem i lampelys..

På 10-krones markedet i dag kjøpte eg to pakkar med kryddersild a 10 kr. Så då måtte eg berre lage meg middag. Eg laga kålstuing i ein fart og kokte poteter, tenkte eg kunne nyte silda på samme måte som spekesild. Men den var berre enda betre! Rødbetar hadde eg ikkje i hus, men eg såg ein gong  ei på FB som hadde tyttebær i staden, og tyttebærsylte hadde eg i hus. Det vart eit kongeleg måltid, og det var berre så vidt eg ikkje opna pakke nr.2 med sild- så eg har til eit måltid til. Der stod på pakken at ein kunne vatne silda i 5 minutt eller ikkje. Spekesild er noko av det beste eg veit-og denne kryddersilda var enda betre.


Etter middag har eg sete og strikka, det går ikkje fort, og eg må helst strikke i dagslys. No må eg heller øve på spansk-leksa til i morgon,  - eg har ikkje opna bok heile veka så det kan gå reint gale om eg ikkje skjerpar meg- Og så må eg få bestilt EU -kontroll til Yarisen min-fristen er 24 mars.

Det var herleg å få ein skikkeleg solskinnsdag-håper det blir fleire !





Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 16 MAI

Idag har maskina mi fått ein ny ide; når eg vil ha små bokstavar; så skriv no store ; og nåreg vil ha store så skriv ho små: Derfor må eg si...