torsdag, november 19, 2009

Kaféen Fru Svendsen



Dette huset ligg i gågata her i Ørsta. I gamle dagar var det hovudhuset på den største garden i Vik (Ørstavik), og hadde hage som rakk heilt ned til sjøkanten.No er huset fint pussa opp utvendig, og inne er det kafé i delvis gammaldags stil. Der er ein salong med gammaldagse møblar og eit større rom med meir vanlege kafébord.Ho som driv kaféen har eige heimebakeri, så her får ein nydelige "heimelaga" kaker.Ein kan også kjøpe sunne grove rundstykke, vaflar eller anna. Skal ein ha middag-selskap for mange må ein bestille.
I går var vi samla ein heil flokk med gamle, kvinnelige kollegaer i salongen.Dei aller fleste var pensjonistar-trur det var berre ei som framleis er yrkesaktiv og ho hadde fridag.Kjekt å møtast på ein slik uforpliktande måte, og ingen treng å streve med å lage i stand.For at de skal vite at eg ikkje gikk på ein sprekk denne gongen, kan eg opplyse om at eg åt eit halvt rundstykke med sunt pålegg.

Slik såg det ut i gamle dagar på den garden som vert kalla anten Svendsengarden eller Mellegarden,etter tidlegare eigarar.

1 kommentar:

Hildegard sa...

Kjekt at gamle kollegaer kan treffast i eit slikt fint hus "med sjel".
Eidabesta

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...